Esports

Destacada actuació dels equips de futbol base del Cambrils Unió en la temporada 2010 - 2011

Per Alexis Gómez

L'equip cadet A del Cambrils Unió

El Cambrils Unió CF presenta al final de la temporada 2010 - 2011 un balanç força positiu, sobretot en futbol base. Els 23 equips del club, des de P4 fins a juvenils, han mantingut les respectives categories, i cal destacar que alguns dels equips han aconseguit assolir posicions força altes, aconseguint-se dos campionats de lliga; el del Benjamí “C” de Futbol 7 i el del Juvenil “C” o sub-16.
La nota negativa, sens dubte, ha estat la confirmació del descens de l’equip amateur que militava a la Primera Territorial, que passarà l’any que ve a ser equip de la Tercera Catalana.

Dos primers llocs

Pel que fa els equips de futbol base, dos equips del club han aconseguit el campionat de lliga de la Segona Divisió, el Benjamí “C” de Futbol 7 i el Juvenil “C” o sub-16. Per altra banda, hi han hagut varis equips que també han aconseguit bons resultats, quedant a la part alta de les seves respectives lligues, com ara el Prebenjamí “A” de Futbol 7 i el Juvenil “B” de Primera Divisió. Altres equips com el Benjamí “A” de Futbol 7, el Cadet “A” i el Juvenil “A” entre d’altres, han obtingut una bona posició a la meitat de les seves classificacions. Per contra, els equips del club que han ocupat una posició baixa en la seva classificació, han estat l’Aleví “B”, que militava a la Segona Divisió i l’Aleví “D”, que competia en la Tercera Divisió.

El president del Cambrils Unió, Eduard Martí, es mostra molt satisfet, en general, de la temporada que han fet tots els equips del club, especialment pel Juvenil “B”, el Juvenil “C” i el Benjamí “C” que, segons Martí, "s’han proclamat campions de les seves lligues demostrant tot el seu potencial al terreny de joc. Cal dir que el Juvenil “B” està pendent d’una resolució de la Federació Catalana de Futbol per poder ser campió de forma matemàtica. Si es confirmés que l’equip de Pepe Silva, l'entrenador del Juvenil "B", aconsegueix ser campió de lliga pujaria a Preferent, i el Juvenil “C” de Jordi Escrivà també assoliria l’ascens, en aquest cas a Primera Divisió. L’equip que ja ha pujat a Primera Divisió ha estat el Benjamí “C”.

Eduard Martí ha destacat el bon paper fet pels equips juvenils del club, ja que a falta de saber la decisió del comitè de la Federació, hi hauria dos campions de lliga i, per tant, dos ascensos molt merescuts pels mèrits que han fet aquests equips al llarg de tota la temporada. També cal esmentar la gran temporada que ha quallat el Juvenil “A”, que ha demostrat amb el seu joc espectacular quedar-se un any més a Preferent –ha quedat setè de setze equips-.

Pel que respecta els cadets, Martí ha explicat que estava content amb el treball ben fet i que tots tres equips situats en diferents categories, podien haver aconseguit una posició millor, però també ha afegit que l’important era mantenir la categoria, sobretot pel que respecta el Cadet “A”, que jugava en un grup i una categoria molt difícils, i l’objectiu principal s’ha complert.

Dels prebenjamins als alevins

Pel que fa als infantils Martí ha dit que "n’esperàvem una mica més, però estem igualment contents ja que hi havia xiquets que jugaven per primer o segon cop a futbol 11, i lògicament el canvi d’estil i de terreny de joc eren difícils". Respecte als equips de futbol 7, el president de l’entitat va dir que "no n'estem tan contents, sobretot amb els equips alevins, perquè l’únic que ens interessa en aquestes categories és formar els futurs jugadors que d’aquí pocs anys competiran en categories més exigents, on un cop arribats allí, sí que s’haurà de ser més competitiu. Però això hi ha pares que això no ho entenen. Igualment aplico aquest discurs amb els benjamins i els prebenjamins, perquè més enllà de guanyar o perdre, l’important del joc és jugar i passar-s’ho bé, i anar-se formant de mica en mica. El lloc que ocupin a la classificació ens és igual, el que ens importa és que al final de la temporada els nois se’n tornin a casa amb un somriure i havent-ho passat bé”, va acabar afirmant Eduard Martí.


Comenta aquest article