Informació general

L'assemblea del FC Cambrils repassa les estadístiques del club, en la seva primera temporada amb futbol base

Per Redacció

Un moment de l'assemblea del FC Cambrils que va tenir lloc ahir al vespre al centre Les Basses

Ahir al vespre es va celebrar al Centre Les Basses, l’assemblea general del FC Cambrils, que aquest any venia a ser més àmplia i complexa perquè s’hi introduïa per primer cop el futbol base, a part del primer equip. En línies generals, la junta del club va criticar constantment la gestió realitzada durant tots aquests anys per part de l’antic regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, dient que el club se sentia decebut perquè se li va retallar la subvenció que els pertocava, i a més declarant d’una forma contundent que s’han sentit discriminats en tot moment per aquesta persona. “Per nosaltres, la raó d’aquest menyspreu és perquè no vam decidir unir-nos en el seu moment amb els altres clubs cambrilencs que formaren el Cambrils Unió”, va dir el president del club, Mingo Capafons. “Ens sentim molt dolguts pel tracte rebut, tot i que la responsabilitat de la gestió és nostra”. A més a més, també va esmentar el president del club que en cap moment van rebre ajudes econòmiques per part de l’Ajuntament, i que també van confiar amb les ajudes d’alguns “sponsors”, que per diferents fets van deixar de patrocinar el club.

Balanç del primer equip

Per altra banda, el balanç del primer equip és força bo. La junta del club es va mostrar satisfeta tot i la dura temporada que ha patit l’equip, i que tot i les adversitats ha aconseguit mantenir la categoria. “Més enllà dels resultats, el que volem és formar els jugadors cambrilencs del futur, i una prova d’això és que hem tingut casos de jugadors, com l’Albert Viñas, que va decidir marxar a l’Ascó per jugar a tercera divisió”, segons Mingo. Pel que fa a l’equip actual, cal dir que deu jugadors continuaran al primer equip, així com també s’han confirmat unes quantes baixes, les més destacades són la marxa d’Eze al Valls, i la del porter Jordi que se’n va a fer la pretemporada amb l’Ascó. Per acabar el resum del primer equip, la junta va voler agrair a la Unió Esportiva Marina el seu recolzament per haver decidit adjuntar-se al club per ser el seu filial.

Balanç del futbol base i femení

“Estem molt contents amb tots els equips en la seva primera temporada, i des de la junta volem expressar que ha estat un èxit total la creació del futbol base juntament amb els equips femenins, ja que tenim uns 150 jugadors/es repartits en totes les categories”, explicaven ahir els membres de la junta. “Tampoc ens esperàvem que en el primer any d’inici d’aquest projecte disposéssim de tants equips, en concret, un per cada categoria excepte l’aleví, que en presentava dos en una mateixa divisió però en diferents grups”, va acabar dient Mingo.També hi ha va haver paraules d’agraïment a tota la gent que hi ha mostrat confiança, tant de Cambrils com de les rodalies. Cal destacar, segons la junta, que el 90% dels nois i noies que juguen són residents a Cambrils, i noves incorporacions.

Per acabar, la junta també va voler adreçar-se a tothom qui dubtava o critica el projecte, quan els resultats i l’afluència de jugadors i jugadores en la seva primera campanya, demostra que no van equivocar-se amb la decisió. Van dir també que es proposen el repte d’ampliar l’escola augmentant el nombre de jugadors i d’equips.

Balanç econòmic general

D’entrada, el FC Cambrils va presentar un balanç econòmic amb números vermells, i per tant “ens haurem d’estrènyer el cinturó, en aquest sentit”, va dir ahir la junta. Tot i tenir un balanç econòmic negatiu, el club no es planteja fer cap tipus de retall, ni en la plantilla directiva ni en cap direcció d’algun equip. Segons va expressar Mingo Capafons, “volem sumar, no restar. Si algú si hi interessa, pot col·laborar amb nosaltres, tenim les portes obertes a tothom, especialment als socis”. Acabant el discurs econòmic, la junta també va dir que per a la temporada vinent hi haurà un increment mínim en les quotes de soci per fer front a la crisi que pateix el club.
Ja al final de l’assemblea general, la junta va dir: “demanem als socis que s’integrin més en el club i que vulguin ajudar més en les tasques esportives de tots els equips presents avui en dia. Solament demanem que hi inverteixin més temps”.

Comenta aquest article