Informació general

Bones sensacions entre el sector pesquer després de dos mesos de veda biològica

Per Berta Ruiz

Imatge dels pescadors classificant el peix capturat, sota l'atenta mirada dels turistes, ahir a la tarda al port de Cambrils

El passat divendres 1 de juliol, les barques d'arrossegament cambrilenques van tornar a l'activitat pesquera després de dos mesos d'aturada biològica anual. Tot i que només porten poc més d'una setmana de feina, el secretari de la Confraria de Pescadors –Xavier Domènech– ha fet una valoració força positiva d'aquesta represa a Revista Cambrils Diari Digital.

Aturada "partida" a la demarcació de Tarragona

Aquests dos mesos d'aturada ajuden a la regeneració de les espècies del fons marí i els pescadors també els aprofiten per posar a punt les seves embarcacions. Enguany, seguint amb la línia de l'any passat, cal destacar que aquesta aturada biològica es fa de manera "partida" a la província de Tarragona. Segons ha dit Domènech, "nosaltres ens vam aturar els mesos de maig i juny i des de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar conjuntament amb la província de Castelló s'aturen durant els mesos de juliol i agost. Enlloc d'aturar-nos tots a l'hora es fa d'aquesta manera, per un costat per un tema biològic i per altra banda per un tema econòmic. Aquí som més dependents del lluç –i ho fem quan hi ha la cria– i allà tenen molta dependència de les captures de moll i la cria de moll va una mica més tard. Des de fa un parell d'anys ho fem així i estem satisfets".

Preus una mica per sota de l'any passat

En aquesta primera setmana d'activitat, segons Domènech, les captures han anat força bé, "en la línia de l'any passat". Tot i això cal destacar que a la flota cambrilenca encara hi falta la barca dels germans Rebull –que encara estan en la campanya de la tonyina– i dues barques més que estan amarrades per avaria i no s'han pogut armar. En total, surten a pescar 17 barques de les 20 barques que hi ha, fet que fa baixar el volum de captures. En aquesta època cal destacar que l'espècie més capturada és el lluç i també es comença a agafar calamar, que és un peix de l'agost. Quant a preus, el secretari de la Confraria de Pescadors va manifestar que estan en la línia de l'any passat, tot i que una mica per sota.

Un altre dels "handicaps"per al sector és l'elevat preu del petroli. En aquest cas, Domènech ha manifestat que segueix estan als nivells d'abril, "un preu de sortida molt elevat".

Comenta aquest article