Informació general

Cinc regidors cambrilencs prenen possessió del càrrec de consellers del Consell Comarcal del Baix Camp

Per Redacció

Foto de família amb tots els consellers del Consell Comarcal del Baix Camp pel mandat 2011-2015

Joaquim Calatayud ha estat escollit president del Consell Comarcal del Baix Camp, per unanimitat de totes les forces polítiques –CiU, PSC, PP i ERC–, durant el ple de constitució de la nova corporació comarcal per al mandat 2011-2015, que va tenir lloc aquest passat dissabte 9 de juliol al matí. El Consell Comarcal del Baix Camp comptarà amb cinc consellers cambrilencs: Mercè Dalmau i Ramon Llobet de CiU; Robert Benaiges i Joan Mas del PSC i Carme Cros del PP.

CiU recupera la presidència del Consell Comarcal

Durant l'acte, els 33 consellers i conselleres comarcals van prendre possessió del càrrec i es va procedir a la votació de l'única candidatura, presentada per part de CiU, i amb Joaquim Calatayud com a aspirant a la presidència. El nou president va obtenir el vot favorable unànim de tots els consellers i conselleres comarcals. Amb l'elecció de Calatayud, Convergència i Unió recupera la presidència del Consell Comarcal perduda fa quatre anys. En l'explicació de vot, la portaveu del PP –Dolors Compte– va fer esment a l'accés del seu partit a diversos governs municipals com Reus, Cambrils, Mont-roig del Camp, i per això el seu interès "en aportar i contribuir a donar millors serveis”"a la comarca a través del Consell Comarcal del Baix Camp. Per la seva banda, el portaveu d’ERC –Jordi Vinyals– va destacar que el Consell Comarcal, "ha demostrat ser exemple de gestió i així ha de continuar”, i va incidir en que cal prioritzar "allò que ens uneix i que ens fa forts". El cambrilenc Joan Mas, com a portaveu del PSC, va reflexionar sobre la necessitat de que la classe política sigui "més modesta" i fer que la ciutadania es torni a sentir propera als polítics i a les institucions. També va posar-se a disposició de la presidència dient que "compti amb la lleial col·laboració del meu grup per fer realitat les polítiques necessàries per a la comarca", tot i que va marcar com a prioritat el no abandonament dels serveis bàsics, el manteniment de les empreses comarcals i el manteniment dels llocs de treball.Finalment, el portaveu de CiU –Toni Abelló–, va felicitar el nou president i va transmetre la voluntat de diàleg i de consens amb la resta de grups.

Potenciació de la marca Muntanyes de la Costa Daurada, serveis a les persones i millora dels serveis municipals

Per la seva banda, Joaquim Calatayud va agrair el suport i la confiança dels seus companys de grup i de la resta de formacions polítiques del Consell Comarcal, i va estructurar en tres grans eixos l’acció de govern que vol dur a terme a partir de: la potenciació de la marca turística Muntanyes de la Costa Daurada i de la feina feta fins ara a 19 municipis del Baix Camp; un segon eix basat en els serveis a les persones, incloent-hi els ajuts socials i les polítiques de promoció de l’ocupació; i un altre eix d'actuació basat en millorar i potenciar els serveis als municipis a través de mancomunar serveis per ajudar els ajuntaments en aquests moments de dificultats econòmiques. El nou president del Consell Comarcal del Baix Camp també va dir que s’hauran de replantejar els serveis que s’estan donant actualment per a fer-los més eficients.

Els 33 consellers i conselleres comarcals

La composició per a aquest mandat del Consell Comarcal del Baix Camp després de les eleccions municipals del 22 de maig és la següent: 15 consellers comarcals de CiU; 10 del PSC; 4 del PP i 4 d'ERC. Els consellers que van prendre possessió del càrrec són: Joaquim Calatayud i Casals (CiU), Lídia Bargas i Musoy (CiU), Teresa Gomis de Barberà (CiU), Mercè Dalmau Mallafré (CiU), Josep V. Mir i Arner (CiU), Antoni Abelló i Grau (CiU), Joan Josep Garcia Rodríguez (CiU), Lluís M. Castellví i Valls (CiU), Agustí Domingo i Basora (CiU), Ramon Llobet i Martí (CiU), Anna Aragonès i Roc (CiU), Josep Casanova Ballester (CiU), Josep Lluís Cortiella i Rabascall (CiU), Josep Llebaria i Nolla (CiU), Anton Marca i Ferrús (CiU); Robert Benaiges i Cervera (PSC-PM), Franc Morancho i López (PSC-PM), Rosa Garrido i Arconés (PSC-PM), Àngels Pérez i Sánchez (PSC-PM), Joan Mas i Nolla (PSC-PM), Josep Montané i Vidal (PSC-PM), Sergi Ciurana i Nicolau (PSC-PM), Andreu Carrasco i Sardà (PSC-PM), Gemma Capella i Ferré (PSC-PM), Pere Carrasco i Gené (PSC-PM). Per part del PP: Dolors Compte i Llusà, Carmen Cros i Brull, Fermín Díaz i Duran i Manuel Poyato Poyato i d'ERC: Coia del Rio i Valls, Rosa M. Abelló i Borràs, Jordi Vinyals i Nogués i Beatriz Mayordomo i Pujol.

Al ple de constitució del Consell Comarcal del Baix Camp hi van assistir el conseller d’Agricultura de la Generalitat –Josep M. Pelegrí–; el vicepresident del Congrés dels Diputats, Jordi Jané; el diputat al Parlament, Josep M. Sabaté; el delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin; el vicepresident de la Diputació, Josep Cruset; alcaldes i alcaldesses del Baix Camp; a més dels directors dels serveis territorials d’Agricultura, Ensenyament, Governació, Justícia i Cultura; els expresidents de l’ens comarcal: Enric Cardús, Robert Ortiga, Xavier Llauradó i Josep Masdeu; l’inspector dels Mossos d’Esquadra, Vicens Lleonart; a més de representants d'entitats.


Josep Poblet revalida la presidència de la Diputació de Tarragona

D'altra banda, el passat divendres al matí també es va tenir lloc el ple de constitució de la Diputació de Tarragona per al mandat 2011-2015. Josep Poblet (CiU) va ser escollit president gràcies al vot unànime dels membres del plenari (CiU, PSC, PP i ERC). Josep Poblet, alcalde de Vila-seca, ostenta el càrrec de president de la Diputació de Tarragona des de l'any 2007. Cal destacar que dels 27 diputats de la corporació, 14 s'estrenen en el càrrec. En aquest cas, no hi ha presència de cap cambrilenc.

Foto de família dels diputats de la Diputació de Tarragona

Comenta aquest article