Informació general

Els Mossos d'Esquadra desmantellen una important xarxa de distribució de material falsificat destinat al top manta

Per Redacció

Material intervingut en l'operació policial

Els Mossos d’Esquadra de l'àrea territorial d'investigació (ATI) del Camp de Tarragona, conjuntament amb agents de les Unitats d'investigació de les comissaries del Baix Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès, han desmantellat una xarxa important de distribució de material presumptament falsificat destinat al top manta.  
 
Des de principis del mes de juny, els agents van iniciar una investigació relacionada amb el fenomen del top manta. Els investigadors tenien constància que, la distribució dels objectes es feia des de diferents pisos situats a Reus i Salou. Els habitatges feien de punt d'emmagatzematge i distribució del material que posteriorment es distribuïa mitjançant la venta ambulant a les platges i mercats dels municipis de la Costa Daurada.
 
Ahir al matí, els agents de l'ATI van realitzar l'entrada i escorcoll d'un pis a Salou, on van trobar gairebé 8.200 productes com a rellotges, carteres de mà, ulleres de sol, etc. El lloc estava plenament condicionat i endreçat per poder atendre als petits venedors ràpidament i així no aixecar sospites, i estava especialitzat en la distribució de rellotges de polsera, sent més de 7.000 els localitzats. Els agents van detenir al responsable del pis, un home de 38 anys, a qui se li acusa d'un delicte contra la propietat industrial i també d’un delicte contra la propietat intel·lectual.
 
Primera fase de la investigació  

Els agents del grup d'investigació van iniciar els dispositiu el dilluns dia 4 de juliol fent una entrada i escorcoll en un pis situat al carrer de Balmes de Reus, on van detenir dues persones com a presumptes autores d’un delicte contra la propietat industrial i d’un delicte contra la propietat intel·lectual. Els detinguts són dos homes de 33 i 35 anys respectivament, veïns de Reus.
 
Durant aquesta fase de l’operatiu es van trobar més 5.500 objectes presumptament falsificats. Aquest material arribava al domicili, mitjançant un servei de paqueteria per tal d’aixecar les mínimes sospites possibles. D’aquesta forma, els agents van poder corroborar com, des de mitjans del mes d’abril i fins a finals del mes de maig, els detinguts haurien rebut un total de 527’8 kg de material suposadament falsificat, repartit en 14 enviaments. Cal destacar que les persones receptores d’aquest material empraven mesures de contravigilància tals com utilitzar diferents domicilis per a l’entrega del material i sortir directament al carrer per rebre la furgoneta que portava els objectes. Un cop aquest material arribava al pis destinat a la distribució, una gran quantitat de gent s’hi personava per tal de proveir-se dels productes els quals, posteriorment, serien venuts al carrer. Aquestes persones entraven al domicili  sense cap tipus de bossa ni motxilla i, al cap d’uns 15 minuts, en sortien amb el material presumptament falsificat. En diverses ocasions, els agents van poder  interceptar alguna d’aquestes persones per tal de corroborar que, efectivament, el material que es distribuïa no era material original, simulant ser-ho, recuperant un total de 2.343 objectes.

Com a resultat, els agents van localitzar un total de 3.187 objectes simulant ser de primeres marques comercials. La relació d’aquests objectes és la següent: 474 peces de roba; 14 sabatilles esportives; 195 rellotges; 68 ulleres de sol; 2 bosses de mà; 12 carteres de mà; 1.376 DVD i 1.046 CD.

Comenta aquest article