Esports

L'embarcació Cometa A Dos guanya el IX Trofeu Vent de Dalt del Club Nàutic Cambrils

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la regata Vent de Dalt

L'embarcació Cometa A Dos va ser l'embarcació més ràpida en recórrer les 66 milles de la novena edició de la prestigiosa regata nocturna Vent de Dalt, organitzada pel Club Nàutic Cambrils, i celebrada aquest passat cap de setmana entre Cambrils, la Plataforma Casablanca, el Far Cap Tortosa, amb tornada a Cambrils. Concretament l'embarcació guanyadora va realitzar un temps d'11 hores i 18 minuts. El segon classificat va ser el Zeta liderat per Jaime Mercader, que va travessar la línia de meta mitja hora després del guanyador. Tercera va ser l'embarcació anomenada Salao Tu, de Manuel López Dabaliña, i quart va entrar Joel Brosa, amb l'embarcació Ave Phoenix.

66 milles de recorregut

Les embarcacions van prendre la sortida el divendres 15 a les 18 hores, després que els patrons passessin el registre i el comitè de regata donés la sortida des del port esportiu de Cambrils. El recorregut constava de 66 milles amb vents constants del sud-oest que van provocar que la novena edició d'aquesta regata Vent de Dalt fos una de les més ràpides de les celebrades fins ara. En l'edició de l'any passat, les embarcacions van tardar una mitja de 18 hores en recórrer les 66 milles nàutiques que engloben la regata, mentre que aquest any els temps s'han situat al voltant de 12 hores.Les ratxes de vent només van desaparèixer dues hores durant la matinada del divendres al dissabte 16, quan els vaixells ja es trobaven a poques milles de la costa, el que va provocar que les primeres embarcacions perdessin gran part de l'avantatge que van acumular durant la nit i totes entressin en un curt interval de temps, invertint entre les 11:18 fins les 12:06 hores.

La prova, que compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela, és considerada de tercera categoria a efectes de seguretat i va finalitzar amb l'entrega de premis realitzada pel president del Club Nàutic Cambrils, Joaquim Oliva, i Lluís Jordi Panadés, impulsor de la regata en record de l'embarcació Vent de Dalt, escola de navegació que constitueix la pedrera de molts dels professionals de la nàutica d'avui en dia.

La regata Vent de Dalt és una competició nocturna que porta nou edicions celebrant-se a Cambrils, després de 40 anys realitzant-se en altres poblacions de Tarragona.

Comenta aquest article