Informació general

El Club Nàutic inaugura les obres de millora al varador del port de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Ricard Font, director general de Transports i Mobilitat, en un moment de la seva intervenció al costat del president del Club Nàutic, Joaquim Oliva, i de l'alcaldessa Mercè Dalmau

El Club Nàutic de Cambrils va inaugurar, el passat divendres, les obres efectuades al varador del port. Aquestes obres, que han suposat una inversió de 800.000 euros, han consistit en la instal·lació d'una nova benzinera que triplica la capacitat de l'anterior i que permetrà donar servei a tot tipus d'embarcacions, tant de petites, mitjanes i grans eslores. També s'ha instal·lat una xarxa de drenatge per a recollir les aigües pluvials, un punt de recollida selectiva de residus, uns nous controls d'accés i unes torres de prepagament.

Servei a totes les embarcacions

El president del Club Nàutic, Joaquim Oliva, va destacar que el club que presideix tenia unes necessitats d'inversió i que les obres que s'havien realitzat havien de donar servei tant a les embarcacions del Club Nàutic com a les embarcacions de pesca cambrilenques i les embarcacions itinerants. Es tracta d'un seguit de millores tècniques i queda pendent, per l'any vinent, la marina seca, segons va dir Joaquim Oliva. Com a repte de futur, Oliva va assenyalar el fet de que el port de Cambrils, pel fet d'estar integrat amb el nucli urbà, sigui un port d'acollida de totes aquestes embarcacions que travessen el litoral mediterrani. La intervenció d'Oliva es va acabar amb dues peticions pels representants de les administracions presents a l'acte. Una per a l'alcaldessa, Mercè Dalmau, a qui va demanar suport i agilització en la tramitació dels projectes que el Club Nàutic presenta. La segona petició la va adreçar al representant de la Generalitat a qui va demanar que es faci un dragatge al port.

A continuació va prendre la paraula Ricard Font, director de Transports i Mobilitat de la Generalitat que va posar les obres que s'inauguraven com un exemple de col·laboració entre la Generalitat i els empresaris. Font va fer esment de la situació econòmica difícil que s'està travessant i va dir que "són anys per projectar el que volem fer". El director general també va posar Cambrils com a exemple de població que ha sabut obrir-se al port.

La Generalitat estudiarà la possibilitat de dragar el port

Ricard Font va respondre la petició que abans li havia fet el president del Club Nàutic sobre la possibilitat de dragar el port. Font va dir que s'havia informat amb la gerent de Ports, Dolors Rodríguez, present a l'acte i que li havia dit que era un tema força complicat. Segons Font, "el fons del port té una contaminació molt gran i això fa que aquest fons no es pugui revertir al mar. Ho estudiarem i mirarem com podem solucionar aquest problema." D'entrada es preveu que aquests treballs de dragatge siguin molt cars i és per això que el representant de la Generalitat va dir que "es podria fer per fases".
Finalment, va prendre la paraula l'alcaldessa Mercè Dalmau que va destacar, primer que tot, la feina feta des del Club Nàutic en l'evolució d'aquest espai del port i els va felicitar públicament per ser un referent i un model de gestió. Dalmau també va destacar el fet que des del Club Nàutic i el port s'obre una de les portes d'accés a Cambrils, la porta del mar i va acabar recollint la petició que li havia formulat el president del Club Nàutic i dient que "donarem el màxim suport als emprenedors i farem el possible per a ajudar-vos".

Comenta aquest article