Informació general

La Fira del Cavall 2011 es tanca amb unes xifres força positives, però amb un descens de la participació en el concurs morfològic

Per Berta Ruiz

Un moment del concurs de salt, disputat el dissabte al matí

Ahir diumenge al vespre es tancava la 12ena edició de la Fira del Cavall de Cambrils. Una edició que es clou amb unes xifres positives –quant a nombre de participants i quant a públic assistent– i amb una valoració global força positiva per part de l'organització, tot i la crisi, segons ha manifestat el president de l'Associació d'Amics del Cavall de Cambrils –Lluís Planas– a Revista Cambrils Diari Digital.

Menys cavalls al concurs morfològic

Al llarg dels quatre dies de fira, han participat un total de 250 cavalls, repartits entre els diferents concursos. Una de les principals activitats, com cada any, ha estat el concurs morfològic classificable per al campionat d'Espanya. En aquest apartat, tal com ha explicar Planas, la fira ha patit un descens de participació, ja que l'any passat hi van prendre part uns 150 exemplars i enguany s'ha arribat als 110. "La crisi ha afectat aquest àmbit, perquè aquest és un esport amb un cost molt elevat i molta gent no s'ho pot permetre", ha comentat Planas respecte a aquesta baixada. A mode d'exemple, una ramaderia procedent de Valladolid que participa en la fira de Cambrils pot tenir una despesa d'uns 5.000 euros durant el cap de setmana que dura el certamen. Tot i el descens de participació, Lluís Planas ha volgut destacar la presència d'exemplars procedents de les demarcacions de Tarragona i de Barcelona.

Concursos d'alta escola, de doma clàssica i de salts

D'altra banda, també van realitzar-se els concursos territorials d’alta escola, de doma clàssica i de salts. En aquesta edició, el concurs de salts era una de les grans novetats, i la competició ha comptat amb una gran acceptació, ja que segons ha dit Planas, hi han competit 40 cavalls. De cara a l'any vinent, la Fira del Cavall de Cambrils seguirà potenciant aquest concurs de salt, així com la resta de concursos. Cal destacar que la Fira del Cavall de Cambrils és l'única de Catalunya que té la màxima categoria atorgada per l'ANCCE (l'Associació de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola).

Participació cambrilenca

Quant a l'espectacle eqüestre, enguany es va comptar amb el muntatge "Kalidor". En línies generals, l'afluència de públic va anar força bé, tot i que respecte a d'altres anys s'ha produït una petita davallada. Segons Planas, l'assistència de públic a la sessió de divendres va ser fluixa, la de dissabte va complir-se i la d'ahir diumenge es va quedar a uns tres quarts d'entrada. Aquest espectacle també va comptar amb la participació de diferents genets i escoles cambrilenques. Planas ha volgut agrair la participació del Club Hípic Castells, de l'Escola d'Equitació Antonio Santiago, de Toni Franch i les seves filles, així com d'altres genets cambrilencs que participen en els campionats territorials.

Durant el cap de setmana, la fira també va acollir d'altres activitats com l'equinoteràpia el dissabte al matí –que va comptar amb la participació d'una desena de xiquets–, passejos en carruatge, així com una exposició de productes relacionats amb el món del cavall.

Comenta aquest article