Cultura

Els alumnes de l'institut Mar de la Frau i de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona presenten la mostra "Recerca i art a la Mediterrània"

Per Berta Ruiz

La directora de l'institut Mar de la Frau, Esther Sala, va agrair a les professores la seva implicació en el projecte

El passat divendres al vespre, a l'Espai El Pati del Centre Cultural, els alumnes de l’Institut Mar de la Frau de Cambrils i els alumnes de l'Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona inauguraven una exposició final conjunta sota el títol "Recerca i art a la Mediterrània". L'acte d'inauguració va comptar amb la presència dels regidors Carmen Quintana i Francesc Garriga, de la directora de l'Institut Mar de la Frau –Esther Sala–, la cap del departament de Cultura de la Diputació de Tarragona –Pilar Casas– i el coordinador d'activitats de l'Escola d'Art i Disseny, Marcel Blàzquez.

La mostra abasta 12 temes diferents de la cultura mediterrània com l’arquitectura i la gastronomia, amb les respectives obres artístiques relacionades amb Cambrils. És una mostra de fotografies, pintures, escultures, animacions i pel·lícules, on s'hi exposa: el vi i la cultura mediterrània, l'olivera i la cultura mediterrània, les fruites i les espècies, el blat i la cultura mediterrània, la mar Mediterrània, les illes de la Mediterrània, els jocs populars, la interdependència entre el clima i la cultura, els desastres naturals, l'arquitectura més emblemàtica i la comunicació no verbal.

Sobre aquesta mostra, la directora de l'institut Mar de la Frau –Esther Sala– comentava a Revista Cambrils Diari Digital que, "reflecteix tota la feina feta, tot i que han estat moltes hores que no es poden plasmar gràficament. També hi ha hagut molt treball audiovisual que en aquesta sala no es pot exposar, però si que hi ha una petita mostra i també es pot veure al blog de La Barcada. La gent que visiti l'exposició hi trobarà il·lusió, ganes, una proposta nova i una nova forma de treballar entre gent que no es coneix. Cal destacar que en aquest projecte, les xarxes socials han funcionat. Ells ens veuen per internet, veuen el blog on treballem i comencem a inspirar-nos a partir dels treballs de recerca dels alumnes de 4t d'ESO que són treballs cooperatius de grup i que consisteixen en innovar, cercar i crear". Les professores de l'institut Mar de la Frau que han impulsat el projecte són Isabel Llopis, Isabel Castro i Alícia Casals, i el professor de dibuix i pintura l'Escola d'Art i Disseny, ha estat Pep Mariné.

Per la seva part, Pilar Casas va destacar que l'exposició plasma un "treball extraordinari", amb una iniciativa que "és singular i pionera". En aquesta mateixa línia, la regidora Carmen Quintana va destacar l'excel·lent feina realitzada per tots els alumnes, mentre que Francesc Garriga va encoratjar-los a donar-li continuïtat al blog i seguir treballant i creant amb il·lusió i innovació.

Aspecte que presentava l'espai El Pati del Centre Cultural

Comenta aquest article