Cultura

L’Arxiu Municipal de Cambrils publica la ruta De la Torre al Pòsit, per conèixer deu punts de la història del barri del port

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la ruta comentada que va fer-se el passat mes de novembre al port. A la imatge, el grup La Teca representant una subhasta a l'antiga

L'Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) ha publicat la ruta De la Torre al Pòsit, coincidint amb la Setmana Internacional dels Arxius que va celebrar-se entre els dies 6 i 12 de juny. Aquesta ruta proposa recórrer deu punts del barri de la platja de Cambrils per tal de reinterpretar-los a la llum de la història.

Deu punts de la història

Es parla de la feina dels pescadors, de la vida quotidiana, de les dones i els homes que hi vivien, de l'ensenyament, els jocs, les entitats, de la religiositat i de les festes. La ruta s'inicia a la Torre del port, passa pel Mollet del Rec, la plaça de Marcel·lí Domingo, s'atura a la plaça del Pòsit, el carrer de les Drassanes, Les Basses, la plaça d'Aragó, el carrer de Miquel Planàs, el carrer de Sant Jordi i finalitza novament a la Torre del Port. Els continguts que s’hi expliquen són fruit de la recerca realitzada els darrers anys conjuntament per l’Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils. De fet, aquesta és una de les tasques realitzades per l’AMCAM en la seva funció de recerca i divulgació al voltant del patrimoni cultural. En els darrers anys, aquesta línia de recerca ha portat a entrevistar una desena de testimonis i els resultats de les entrevistes es conserven al fons de l’Arxiu com a documents orals.

També s’han organitzat activitats com la ruta comentada pels carrers del barri de la Platja anomenada "Societats de Cambrils durant la II República" –que es va celebrar el mes de novembre de 2010 en col·laboració amb el Museu d’Història de Cambrils i la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils– o les activitats commemoratives del temporal de 1911 que s’han fet els primers mesos d’enguany.

Ara, qualsevol persona que ho desitgi pot realitzar aquesta ruta seguint les explicacions contingudes en un document penjat al web de l’Ajuntament de Cambrils, a l’enllaç http://www.cambrils.cat/categorias/index/cultura-i-lleure/6450148/patrimoni-cultural.

Dins d'aquesta mateixa línia de treball, l’Arxiu Municipal de Cambrils col·laborarà en la IV edició de la Trobada de Vela Llatina de Cambrils, que organitza del 24 al 26 de juny l’entitat L’Arjau Vela Llatina de Cambrils.

Comenta aquest article