Subcampionat de Catalunya màster per a l'equip de relleus cambrilenc i medalla d'or per Joan Mercè en la prova de llançament de pes infantil

Per Pere Ferrando

Joan Mercè en el m,oment de realitzar la prova de llançament de pes

El passat dissabte 11 de juny es va disputar a Terrassa, la fase final del campionat de Catalunya de les categories infantil, aleví i benjamí. Cinc atletes del Club Atletisme Cambrils van participar en aquesta fase final: un en la categoria infantil, dos alevins i dos benjamins, assolint uns resultats destacats. Cal ressaltar la medalla d’or del cambrilenc Joan Mercè i les dues posicions de finalistes, és a dir, entre els 8 millors atletes de Catalunya.

Els resultats dels participants van ser els següents: Joan Mercè va quedar campió de Catalunya en la prova de llançament de pes en la categoria infantil. Amb un primer intent de 10.47 metres, el Joan es va posar al capdavant de la competició, posició privilegiada que va mantenir fins el final de la prova. Així confirmava la condició de favorit que va obtenir a la fase prèvia on també va assolir la primera posició. Per la seva part, Rafel Pentinat va quedar 16è en la prova dels 1.000 metres marxa en la categoria benjamí amb una marca de 7’27”60. Inés Delgado va ser 7a al salt d'alçada benjamí, superant el llistó situat a 0.98 metres. També va participar al salt de largada, assolint la 13a. posició amb un millor salt de 2,88 metres. L'atleta cambrilenc Jaume Pujals va ser 7è en la primera semifinal dels 60 metres tanques aleví, parant el cronòmetre en un temps de 10”82, millorant la seva marca personal en mig segon; mentre que Eulàlia Català va ser 6a en la prova de llançament de pes aleví amb un millor intent de 6.60 metres, millorant la seva marca personal per 40 centímetres.

Aquesta competició posava punt i final a la temporada dels atletes d’aquestes categories d’iniciació.

Campionat de Catalunya màster

D'altra banda, l'endemà diumenge es disputava a Calella el campionat de Catalunya màster. Quatre van ser els atletes del Club Atletisme Cambrils que van participar en aquesta competició, assolint uns bons resultats, ressaltant les medalles d'argent de Lluís Borràs al 400 metres tanques i la dels components de l'equip de relleu 4 x 400, José Maria Pérez, José Delgado, Lluís Borràs i Pere Ferrando. Aquestes dues medalles, a més, s’assolien establint nous rècords territorials.
A més, es van obtenir tres posicions de finalistes, és a dir, entre els 8 millors atletes de Catalunya.

Els resultats dels participants van ser els següents: José Maria Sierra va ser 8è als 400 metres llisos amb una marca personal de 1’00”89, que també significava un nou rècord de Cambrils. Lluís Borràs aconseguir la medalla d'argent als 400 metres tanques amb una marca personal de 1’12”75, que significava un nou rècord de Cambrils i nou rècord territorial. José Delgado quedava 11è classificat als 200 metres llisos amb una marca personal de 29”09, que també significava un nou rècord de Cambrils. Pere Ferrando quedava 6è al llançament de disc amb un millor intent de 24,09 metres. Tanmateix, participava al llançament de javelina, assolint el 8è. lloc amb un millor llançament de 24,76 metres. Finalment, l'equip de relleus format per José Maria Sierra, José Delgado, Pere Ferrando i Lluís Borràs quedaven sotscampions de Catalunya al relleu 4 x 400 metres llisos amb una marca de 4’34”48 que significava un nou rècord de Cambrils i nou rècord territorial.