Informació general

La sisena edició del taller Transformacions convertirà la plaça d'Espanya en una galeria d'art

Per Cristina Sierra

Els alumnes de sisè B de primària del Cardenal Vidal i Barraquer pintant les siluetes humanes amb l'ajuda de Pere Estadella i Jordina Ros

Des del passat dimarts i fins al proper 16 de juny, l'aula de natura del Parc del Pinaret acull la sisena edició del taller Transformacions, dirigit per Pere Estadella i Jordina Ros. A partir d'aquesta edició, el taller serà biennal, ja que pel volum d'escoles i nens, s'ha decidit dividir-ho. Tal com afirmava Estadella, "prioritzem la qualitat i per això ho hem dividit, ja que d'aquesta manera podem estar més pendents dels nens". Així doncs, en aquesta edició hi participen els alumnes de sisè de primària de les escoles Guillem Fortuny, l'escola Cambrils i el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, aproximadament, uns 175 xiquets cambrilencs.

L'edició d'enguany del taller s'anomena 'Exposem' i està centrada en una galeria d'art que s'ubicarà a la plaça d'Espanya el proper 21 de juny. Per poder-ho fer més realista, hi han alumnes que dibuixaran quadres inspirats en llocs emblemàtics del Barri Antic i d'altres, faran els personatges que es miren l'exposició. A més, les botigues del carrer de Borràs també acolliran part de l'exposició. La idea de muntar una galeria d'art a l'exterior té un missatge clar: "és interessant trobar l'art pel carrer però també, anar a visitar-lo als museus i galeries", apunta Estadella.

En aquest taller, els alumnes es diverteixen creant i pintant les seves obres en grup i a més, abans de començar a pintar, se'ls hi passa un vídeo per explicar els diferents moviments artístics. Una de les novetats d'aquesta edició és que els alumnes utilitzen material reciclat, un fet per conscienciar-los del reciclatge i que ha de fer pensar als alumnes que moltes vegades es té el material a casa i es pot aprofitar. El regidor d'Educació en funcions, Salvador Matas, va apuntar ahir al matí que aquest taller "és una experiència que intenta portar una vivència intensiva de projecció artística amb retorn a la ciutadania de l'exposició als carrers del nucli antic".

Comenta aquest article