Cultura

Cambrils serà seu del curs de fotogrametria i patrimoni en el marc de la Universitat d'Estiu de la URV

Per Redacció

La Universitat d'Estiu de la Universitat Rovira i Virgili (URV) oferirà el curs de Fotogrametria i patrimoni del 4 al 8 de juliol al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils. La vicerectora de Societat i Relacions Institucionals de la URV, Encarnació Ricart, presentava ahir al matí, la programació, els cursos i la resta d’activitats de la Universitat d’Estiu 2011, que es farà del 27 de juny al 20 de juliol a una desena de poblacions de les comarques de Tarragona.

El patrimoni arquitectònic i les TIC com a protagonistes

Aquest any s'han sumat esforços des del Departament d'Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, el Museu d’Història de Cambrils i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), per aconseguir portar a terme a Cambrils un curs universitari d’estiu amb el patrimoni arquitectònic i les TIC com a protagonistes. En concret, la proposta va ser recollida i presentada formalment per l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV a Reus, que va oferir al Rectorat de la mateixa universitat, la idea que se’ls hi presentava des de l’ICAC i l’Ajuntament de Cambrils dins del conveni anual entre la URV i el propi consistori. Finalment i dins l’oferta formativa per enguany de la Universitat d’Estiu de la URV, s’hi ha afegit per primera vegada el curs Fotogrametria i patrimoni. Les inscripcions ja estan obertes i es podran formalitzar fins a l’inici dels cursos.

Fotogrametria tridimensional per conèixer el patrimoni arquitectònic

L’objectiu del curs és l’aprenentatge de les tècniques i principis de la fotogrametria tridimensional com a mitjà de documentació (aixecaments, amidaments, etc.) dels elements del patrimoni arquitectònic. També s’hi farà una aproximació als principis teòrics de l’arqueologia de l’arquitectura, bàsics per llegir elements patrimonials gràcies a la participació de professors de l’ICAC,  l'Escola d’Arquitectura de la URV i el Museu d’Història de Cambrils. Es vol obtenir una visió historicista per diferenciar els elements compositius que integren un edifici antic susceptible d’intervenció.

Treball in situ a la Torre del Bou

Els curs serà eminentment pràctic en format de taller, amb maquinari i programari que s’emprarà per treballar en un edifici històric, la Torre del Bou de Cambrils, que servirà com a exemple per tal d’adquirir una experiència de primera mà sobre la fotogrametria tridimensional. S’adreça sobretot a arquitectes, arquitectes tècnics i arqueòlegs, així com a tota persona involucrada en la documentació, estudi, restauració o gestió del patrimoni.

La matrícula als cursos està oberta des del passat 23 de maig fins a l'inici dels cursos. Es pot fer de manera presencial al Servei de Gestió de l'Extensió Universitària a l'avinguda dels Països Catalans 5-7 de Tarragona, trucant als següents telèfons 977 297 066 / 977 256 582 / 902 337 878 / 977 559 506, a través del correu electrònic segeu25@urv.cat i consultant la pàgina web www.urv.cat. El preu de la matrícula és de 147 euros amb certificat d'assistència i aprofitament i de 110 euros amb certificat d’assistència.

Comenta aquest article