Cultura

Montserrat Vivas, Alberto Mirallas i Gemma Valls ofereixen el seu concert de graduació després de 14 anys de formació a l'Escola de Música

Per Berta Ruiz

Els tres alumnes de l'Escola Municipal de Música que ahir al vespre van oferir el seu concert de graduació. D'esquerra a dreta: Gemma Valls, Alberto Mirallas i Montserrat Vivas

Tres alumnes de l'Escola Municipal de Música de Cambrils –Montserrat Vivas Loba, Alberto Mirallas Esteban i Gemma Valls Fusté– van oferir ahir al vespre a la sala Beethoven del centre, el seu concert de graduació com a colofó a molts anys de dedicació a la música formant part de l'escola cambrilenca.

14 anys de formació al centre

Els tres joves tenen 18 anys i van començar els seus estudis musicals a l'Escola Municipal de Música quan tenien 4 anys, per tant, durant 14 anys s'han anat formant al centre. Tots tres van comentar a Revista Cambrils Diari Digital les seves sensacions pocs instants abans del concert que concloïa la seva etapa formativa a l'escola. Montserrat Vivas va explicar que quan era petita volia tocar l'arpa, però que finalment es va decidir per la flauta travessera, ja que l'ensenyament d'arpa no s'oferia al centre. Segons va dir, "la flauta travessera em va cridar molt l'atenció, perquè crec que transmet molta dolçor. Avui, després de tants anys, és un dia molt important perquè ens graduem".
Per la seva part, Alberto Mirallas també va iniciar-se en el música des de ben petit i en aquest cas va triar el piano. Ahir, comentava que amb el concert de graduació es tancava una etapa de la seva vida abans d'iniciar els seus estudis universitaris. No obstant va afirmar que la música sempre serà un de les seves principals aficions i que seguirà tocant quan li vingui de gust.
Amb només 4 anys, Gemma Valls també va iniciar els seus estudis a l'escola, i el seu instrument també ha estat la flauta travessera. Pocs minuts abans del concert d'ahir comentava que "aquest serà l'últim concert que ofereixo en públic. M'agrada molt tocar, però no m'hi vull dedicar. Quan sigui ho faré, però en petit comitè".

Concert de graduació

En la seva intervenció, Montserrat Vivas va tocar diferents peces de G. Ph. Telemann i A. Roussel, mentre que Alberto Mirallas va interpretar temes de B. Bartók, J.S. Bach, S. Gubaidulina, E. Granados i E. Toldrà. Cal destacar que en una part del seu concert, Mirallas va estar acompanyat al saxo per Roger Gurí. Finalment, Gemma Valls Fusté amb la seva flauta travessera va interpretar temes de G. Ph Telemann, K. Fukushima, C. Saint-Saëns i G. Bizet. En alguns fragments del seu concert també va comptar amb el recolzament musical de Paloma Vicente a la viola de gamba, Andrés Moya a l'espineta, Genís Piqué a la flauta i Miquel Javaloy a la guitarra.

Comenta aquest article