Cultura

El Centre Cultural acull l'exposició "Xeic, paraules de l'Ebre", una recull de mots ebrencs comuns en la parla dels cambrilencs

Per Redacció

L'exposició està instal·lada a l'entrada del Centre Cultural

El Servei Local de Català ha portat fins a Cambrils l'exposició "Xeic, paraules de l'Ebre". La mostra, produïda i cedida pel Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, és un recull de trenta mots habituals en la parla dels ebrencs, encara que molts són comuns també en la parla dels cambrilencs, i té com a objectiu donar a conèixer i potenciar l'ús del lèxic característic d'aquesta varietat geogràfica de la llengua catalana.

Entre les paraules que s'hi comenten n'hi ha de tan habituals a la vila marinera com bajoca, fesol, joguet, moixó, xalar, etc., lèxic que la parla tarragonina comparteix amb el català occidental. L'alumnat dels cursos de català la podrà visitar i comentar, i estarà oberta al públic fins al dia 17 de juny al Centre Cultural de dilluns a divendres de 9 a 22 i els dissabtes de 9 a 14 h. També es pot visitar virtualment des d’aquest enllaç.

Comenta aquest article