Informació general

Es reprenen les visites guiades pel Nucli Antic

Per Èlia Bellmunt

La visita a peu s’inicia al portal del carrer Major

Dimarts i dijous, prèvia reserva, es pot realitzar una visita guiada pel Nucli Antic en català o castellà. Aquestes visites, que es duen a terme els mesos de juliol i agost, comencen a les cinc de la tarda i la durada aproximada és de dues hores. Els grups són de cinquanta persones i la visita és gratuïta. La novetat d’enguany és que la visita també es farà en francès, a partir de la segona quinzena de juliol; visita que s’oferirà els divendres al matí. Aquesta aposta respon al fet que qui més sol·licita aquesta visita són els turistes francesos.

El recorregut s’inicia a la seu del Patronat de Turisme, al costat del Parc del Pescador. El viatge es fa en trenet fins a la plaça del Setge, passant per l’avinguda d’Adelaida, el carrer de l’Hospital i el carrer de les Creus. Entrant pel portal del carrer Major, la visita a peu té una durada de 20 minuts, fent parada a diversos punts per explicar les particularitats del Nucli Antic. Des de la casa del cardenal Vidal i Barraquer, la comitiva es dirigeix a la plaça d’Espanya i el passeig d’Albert, on de nou s’agafa el trenet per fer una volta per la Parellada. La visita s’acaba al Museu Agrícola, una altra novetat d’aquest estiu, on els visitants fan un tast d’oli d’oliva Verge Extra DO Siurana. Per gentilesa de la Cooperativa, s’obsequiarà tots els visitants amb una ampolla d’oli.

El passadís de la muralla

En la visita oferta a la premsa, l’alcalde, Robert Benaiges, va esmentar la intenció de recuperar el passadís de la muralla quan els bombers es traslladin al polígon de Belianes. La recuperació d’aquest espai està prevista en el PERI. Al segle xviii es va permetre als veïns que habitaven les cases tocant a la contramuralla que eixamplessin les seves propietats fins a tocar la muralla, ocupant l’espai del passadís.

Comenta aquest article