L'equip màster del Cambrils Club Natació aconsegueix 16 medalles als XXVII Campionats de Catalunya Open

Fotografia de grup de l'equip màster del Cambrils Club Natació

El passat cap de setmana, els dies 21 i 22 de maig, l'equip màster del Cambrils Club Natació va assolir un total de 16 medalles als XXVII Campionats de Catalunya Open a la piscina de 50 metres (llarga) de Pere Serrat del C.N. Sant Andreu ubicada a la ciutat comtal. A més, de ser la primera vegada que l'equip competia en aquesta categoria, els cambrilencs també es van posicionar com el millor 12è equip, dels 65 participants, i va obtenir el reconeixement per a la nedadora local Anabel Otero González com a millor nedadora de categoria +20 de la prova dels 50 metres esquena amb 471 punts per taula de la FINA (Federació Internacional de Natació Amateur).

Primera jornada de competició

La primera jornada de dissabte a la tarda, va arrencar amb la prova dels 400 metres lliures on Carmelo Elorza Garona va arribar en 4a posició de la categoria F amb un registre de 7’15”57, mentre que en Joan Baiges Giralt va ser 8è a la categoria E (6’21”59). A continuació, Ingrid Ruiz Sánchez va assolir la 4a plaça de la categoria PM (premàster) als 50 metres papallona femení (36”62) i al masculí, a la mateixa categoria, va arribar la primera medalla d’or per part de Adan Aliseda Pujals amb un marca de 29”85.
A la prova dels 200 metres lliures masculí, en Juan Muñoz Gallardo va assolir medalla de bronze (3’31”69) tot seguit de la 4a plaça d’en Ramon Gil Millán (3’32”35) a la categoria F, mentre que en Joan Baiges tornava a participar sent el 6è de la categoria E (2’59”87), l’Antoni Pérez-Portabella López arribava 10è en categoria D (2’43”37) i en Jonathan Garcia Sánchez assolia la medalla d’or en categoria PM amb 2’23”55. Just després, li va tocar a Lídia Leiro Torres als 50 metres esquena femení arribant la 4a en categoria D (49”95), l’Anabel Otero obtenia la medalla d’or del reconegut premi, en categoria PM amb un registre de 34”47, mentre que l’Adan Aliseda va tornar a guanyar la primera posició de premàster amb 33”68. En canvi, a la prova dels 200 metres braça, Rosa Maria Vilella Sabaté va assolir la 5a millor marca en categoria C femenina (4’26”87) i l’Antoni Pérez-Portabella va fer la 10a millor en categoria D masculina (3’40”53). Als 50 metres lliures, Lídia va arribar la 12a en categoria D, mentre que al masculí; en Carmelo Elorza va ser el 8è (39”10), en Juan Muñoz el 13è (41”55), tots 2 de la F, i en Jonathan Garcia 5è de la PM (28”84). Després, Rosa Maria Vilella (C) va assolir la 5a plaça als 50 metres braça femení (56”42), i en masculí, Ramon Gil (F) va fer 8è mentre que Manel Zúñiga Ferré va obtenir l’argent a la categoria A amb 34”41. Gairebé al final de la jornada, a la prova dels 200 metres estils, es va tornar a obtenir primeres posicions tant a la part femenina; l’argent de Ingrid Ruiz (PM) amb 2’58”81, com a la masculina; l’or de Manel Zúñiga (A) amb 2’28”25. Per descomptat, la jornada va finalitzar amb la sessió de relleus on es va assolir una 13a plaça amb el relleu C160 (A. Pérez-Portabella, J. Baiges, J. Muñoz, C. Elorza) de 4 x 50m lliures masculí amb 2’26”21, i la medalla d’or de l’equip CPM (A. Otero, M. Zúñiga, I. Ruiz, A. Aliseda) als 4 x 100m estils mixt amb 4’54”44.

Segons jornada de competició

La segona jornada de diumenge al matí es va encetar amb l’argent de Ingrid Ruiz (PM) als 100 metres papallona femení amb un registre de 1’19”22 i va continuar amb la primera posició i medalla d’or d’Anabel Otero (PM) als 100 metres esquena femení amb 1’15”51. Als 100 metres esquena masculí, l’Adan Aliseda (PM) va obtenir els seu 3r or amb 1’12”02, mentre l’Antonio Fernando Coria (C) es va estrenar als campionats amb els 100 metres braça assolint la 6a plaça (1’46”14) i en Manel Zúñiga (A) tornava a fer medalla d’or amb una marca de 1’16”99. Als 100m lliures, en Fernando (C) tornaba quedant 8è (1’22”55), seguit de la 13a posició de l’Antoni Pèrez-Portabella (D) amb 1’15”57 i el bronze de Jonathan Garcia (PM) amb 1’03”45. Per finalitzar el campionat, es va procedir a l’entrega de guardons on l’Anabel va obtenir el seu reconeixement i l’equip va concloure aquest esdeveniment amb la medalla d’or numero 16 obtinguda pel relleu mixt CPM de 4 x 100 metres lliures (A. Otero, J. Garcia, I. Ruiz, A. Aliseda) amb 4’28”90.