Toni Calderón s'endú la victòria al III Raid de Tamarite, mentre que el Cambrils Grup Les Barques acaba quart

Toni Calderón durant la prova

El cambrilenc Toni Calderón, component de l'equip de Raids d'Aventura Raid del Segre-Borges Trail, va guanyar aquest passat cap de setmana el tercer Raid de Copa Catalana celebrat a la població de Tamarite de Llitera.

L'equip format pel cambrilenc Toni Calderón, el lleidatà Xavi Rodríguez i el barceloní Xavi Zapater, després de recòrrer un total de 97 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 2250 metres aproximadament en les diferents disciplines BTT, trekking, caiac, patins en línia, entre altres i amb més de vuit hores de cursa, es proclamaven guanyadors de la tercera edició del Raid Villa Tamarite.

Després de participar en aquest tercer Raid de Copa Catalana i haver guanyat els dos anteriors, la propera participació de l'equip serà en el Raid Txakal X-Trem.

El Cambrils Grup Les Barques queda quart

D'altra banda, l'equip Cambrils Grup Les Barques va participar al raid de muntanya a la localitat de Tamarite de Litera, en categoria Aventura. L'equip estava format pels raiders cambrilencs Raul Viz i Pep Gibert.

El dissabte al matí començava la competició amb un sector d'escalada, seguit per un sector de trekking de 5 quilòmetres que els va conduir a agafar la BTT (16km), en aquest moment va ser on van situar-se capdavanters de la competició. Després va arribar un complicat sector d'orientació urbana de 8 quilòmetres, moment on van perdre la primera posició i van situar-se a cinc minuts dels primers classificats. Tot i això, en un nou sector de 14 quilòmetres de BTT en direcció a la localitat de Tamarite de Litera, van recuperar la primera posició. El penúltim tram de la prova va ser un sector de patins en línia de 2 quilòmetres i finalment, un sector d'orientació urbana de 5 quilòmetres.

Amb un temps de 4 hores i 5 minuts, entraven en la línia de meta en primera posició de la general, a 15 minuts del segon classificat i amb més de 40 minuts respecte el tercer classificat, però degut a una penalització (d'un punt) en el sector d'orientació urbana, els va rellevar a la 4arta posició de la general final.