Informació general

Salvador Matas contesta a CiU sobre el tema dels cicles formatius: "Mercè Dalmau va demanar una precampanya neta i el que fa és regalar-nos cada dia un insult i un improperi"

Per Redacció

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas–, ahir en roda de premsa

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– va voler respondre ahir a les declaracions realitzades per CiU la setmana passada referent al tema dels cicles formatius. Recordem que en la roda de premsa de CiU del passat 19 d'abril, Mercè Dalmau demanava a l'equip de govern que demostrés que s'havia demanat tant el Batxillerat artístic com la formació professional de vela, i criticava les afirmacions del govern local, on segons van dir, "posaven en entredit les decisions que s'havien pres per part de la Generalitat atorgant un cicle formatiu de vela i un de Batxillerat artístic a Salou en comptes de Cambrils". La cap de llista de CiU deia que segons el tripartit cambrilenc "s'ha dit clarament que potser s'ha donat a Salou perquè són del mateix color polític".

Salvador Matas:
"Les declaracions de CiU denoten nerviosisme, i aquestes no són maneres de respondre al que hem dit des del govern. És un mal estil de fer política. Mercè Dalmau va demanar una precampanya neta i el que fa és regalar-nos cada dia un insult i un improperi"

En resposta a tot això, Salvador Matas va dir ahir que "les declaracions de CiU denoten nerviosisme, i aquestes no són maneres de respondre al que hem dit des del govern. És un mal estil de fer política. Mercè Dalmau va demanar una precampanya neta i el que fa és regalar-nos cada dia un insult i un improperi. Que es tranquil·litzi".


Segons va dir el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació, Cambrils compta actualment amb pocs cicles formatius i per aquest motiu, en els darrers anys no s'han deixat de fer gestions des del departament d'Educació sobre aquest tema. Matas va afirmar que en els darrers anys aquest tema ha estat força aturat, però "ens sembla molt greu que es concedeixin cicles pel territori i Cambrils en quedi al marge. Per això és tan greu que, sense un plantejament de fons de com articular la distribució de la Formació Professional al territori, el govern de la Generalitat es despengi amb concessions parcials, ara un Batxillerat artístic aquí, ara un cicle de vela allà. I Cambrils? Podem saber si podrem tenir nous cicles formatius? Per què els alumnes han de marxar a Salou a fer aquests cicles si tenim més instituts que Salou –4 enfront de 2– i podem fer una oferta potent en relació a l'esport i en especial a la nàutica?". Salvador Matas va criticar que tot aquest tema no "interessa" a CiU i que es mostren molt "nerviosos", dient que des de l'any 2007 –quan es va enviar una carta– no s'ha fet res. El regidor d'Educació va insistir que des de l'Ajuntament de Cambrils s'han realitzat totes les demandes pertinents per tal que Cambrils pugui ampliar la seva oferta educativa. "Com es pot tenir el coratge de dir que al Departament d'Ensenyament de la Generalitat no li consta cap més petició formal? Mercè Dalmau desconeix totalment el funcionament de les relacions entre l’Ajuntament i la Generalitat, que no només passen per les cartes".

Salvador Matas:
"Creiem que s'han equivocat i han relliscat fent-se els portaveus oficials del Departament d’Educació, rol que no els correspon. Més humilitat senyora Dalmau, a ICV ens pensàvem que es presentava a l'Ajuntament, no a la Generalitat"

Matas va criticar també que "CiU de Cambrils ha posat la defensa del partit per davant dels interessos de Cambrils. Se li demanava que donés suport a la petició del govern de Cambrils de tenir més cicles formatius; tothom reconeix que l’oferta de Cambrils té mancances. Es demanava que aportessin perquè Cambrils pugui tenir també una oferta digna i adequada, i sobretot ara que ells governen a la Generalitat. Creiem que s'han equivocat i han relliscat fent-se els portaveus oficials del Departament d’Educació, rol que no els correspon. Més humilitat senyora Dalmau, a ICV ens pensàvem que es presentava a l'Ajuntament, no a la Generalitat".

Comenta aquest article