Informació general

Els pescadors de canya denuncien la persecució policial que pateixen i reclamen una zona delimitada per a poder pescar

Per Lluís Rovira i Barenys

Els pescadors de canya congregats, aquest passat diumenge, a la platja de la riera d'Alforja, amb l'espigó del far verd al fons de la imatge

"Patim una persecució total". Amb aquestes paraules definia una de la setantena de persones congregades aquest passat diumenge al parc del Pescador per mostrar la situació que viu el col·lectiu de pescadors de canya. El motiu d'aquesta manifestació pública que es va fer davant la premsa va ser el d'expressar el malestar d'aquest col·lectiu i la seva indignació per la situació que pateixen a l'hora de practicar la seva afició. El detonant han estat les multes que els agents de la Guàrdia Civil els han posat darrerament per estar pescant al braç del moll de llevant, a la part exterior del port. Segons explicava Francisco Javier Marcos, un dels pescadors afectats, "se t'acosta un agent amb una llibreteta i et diu que només et ve a prendre nota. Després t'arriba una denúncia de 90 euros i et comuniquen que en cas d'una nova denúncia l'import pot arribar als 3.000 euros". Molts pescadors han estat denunciats i no entenen quin mal fan per pescar a les roques del moll i port enfora, "van a enfonsar-nos", deia un dels pescadors aquest passat diumenge.
I és que la persecució no s'acaba aquí. Els pescadors de canya es queixen de que també els han anat fent fora de la resta d'espigons del litoral cambrilenc, "en els espigons del litoral de ponent ens han fet fora els agents de la Policia Local, sobretot a l'estiu. On hem d'anar a pescar?"

"Que ens diguin on podem pescar"

Els pescadors de canya reclamen que se'ls digui on poden anar a pescar. Segons expressava un dels pescadors, "no som delinqüents. Tenim tota la documentació en regla i una llicència de pesca que ens diu que podem pescar. Portem molts anys pescant a Cambrils i poc a poc ens han anat tirant fora de tot arreu". Segons explicava Francisco Javier Marcos, una representació d'aquest col·lectiu de pesca de canya es va reunir fa uns mesos amb representants del govern municipal per tractar aquesta qüestió. Dies més tard es va fer una segona reunió on es va parlar de què es delimitaria una zona de pesca però, finalment, no s'ha fet res, "nosaltres només volem que ens diguin on podem pescar. A qui molestem a l'espigó del far verd? a algú que passi amb el seu iot? arriba un moment que molestem a tot arreu".
Els aficionats a la pesca de canya consideren, a més, que aquesta activitat també atreu turisme a Cambrils i davant de les prohibicions que pateixen, alguns pescadors ja han posat a la venda l'apartament que tenen a la nostra població.

Comenta aquest article