Informació general

Laura Forcadell surt al pas de les crítiques de CiU sobre la seva regidoria i afirma que "només protesten, però no proposen res"

Per Berta Ruiz

La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– ahir en la roda de premsa

La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat -Laura Forcadell- va oferir una roda de premsa ahir al matí per donar resposta a les declaracions que CiU feia el passat 20 d'abril criticant la tasca realitzada per l'àrea de seguretat en el darrer mandat la qual la qualificaven de "desastre". Forcadell va voler puntualitzar algunes qüestions, criticant "la falta d'ètica i seriositat de la cap de llista de CiU".

"Els delinqüents han de saber que Cambrils no és un bon lloc per delinquir perquè ciutadania i policia anem junts"

En primer lloc, la regidora va voler deixar clar que "l'àrea de seguretat és i ha estat una prioritat del PSC, defensant tres principis essencials com són la confiança, la responsabilitat i el compromís". En aquest punt, Forcadell va enumerar diferents xifres com l'increment del nombre d'agents passant 1,8 a 2,4 policies per cada 1.000 habitants; l'increment de vehicles policials, més recursos materials i tecnològics, així com una millora de l'estructura i l'organització interna. Amb tot aquest esforç, segons va dir la regidora, s'ha aconseguir "una millor qualitat de vida dels nostres ciutadans, perquè se senten segurs de viure a Cambrils". De fet, segons fonts de la Fiscalia General de l'Estat, el nivell delictiu a Cambrils es trobava al voltant del 5%, mentre que l'any 2009 baixava al 3%. La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat va remarcar que des de l'equip de govern es té una línia clara, centrada en "millorar cada dia la seguretat a Cambrils"; "enfortir els cossos de seguretat" i "conscienciar a la ciutadania". En aquest sentit, Forcadell va afirmar que "els delinqüents han de saber que Cambrils no és un bon lloc per delinquir perquè ciutadania i policia anem junts".

"CiU no s'ha molestat mai en parlar amb mi o amb els caps sobre la seguretat a Cambrils. El que diuen que s'han presentat propostes no és veritat i sinó que ho demostrin"

En resposta a CiU sobre que no s'han fet plans de seguretat al llarg d'aquesta legislatura, Forcadell va afirmar que s'han fet un total de 21 plans i projectes específics centrats en aspectes de seguretat ciutadana, vigilància a les escoles, seguretat vial, trànsit, mobilitat o organització del cos. D'altra banda, Forcadell també va criticar que des de "CiU no s'ha molestat mai en parlar amb mi o amb els caps sobre la seguretat a Cambrils. El que diuen que s'han presentat propostes no és veritat i sinó que ho demostrin. Per registre d'entrada no s'ha presentat, a la comissió tampoc i als plens només s'han fet preguntetes. O sigui que protestar sí, però presentar propostes res de res".

"No és agosarat dir que l'esforç en la lluita contra la venda ambulant il·legal en informació i vigilància té un efecte nul? Us podeu imaginar quants venedors ambulants hi hauria a Cambrils si no s'hagués fet res?

Pel que fa al tema del nombre de caps que han passat per la Policia Local al llarg d'aquesta legislatura, la regidora va manifestar que "la feina de la Policia Local és difícil, però més ho és la feina de cap. Per tant, no és tant estrany que sigui complicat fer-ne el relleu". Tot i aquestes dificultats per cobrir el lloc de cap, Laura Forcadell va explicar que "la Policia Local com a organització ha continuat funcionant i això té molt valor". Un altre tema sobre el qual també va voler puntualitzar ahir la regidora de Seguretat va ser el de la venda ambulant il·legal. "No és agosarat dir que l'esforç en la lluita contra la venda ambulant il·legal en informació i vigilància té un efecte nul? Us podeu imaginar quants venedors ambulants hi hauria a Cambrils si no s'hagués fet res? Només al municipi de Salou hi ha censats uns 2.000 venedors, dels quals una part busquen el seu mercat a Cambrils. És just que des de la Unió de Botiguers es reclami més esforç i des de l'Ajuntament s'ha fet tot l'esforç possible i així ha estat reconegut pels mateixos botiguers. Hem reclamat ajut als altres cossos de seguretat i sembla que finalment ho hem aconseguit, ja que Mossos d'Esquadra realitzaran patrullatges per combatre aquest fenomen. Nosaltres continuarem lluitant, però una vegada més CiU sembla que no està per la labor si creu que no hi hem d'invertir tant. Tampoc proposen i com sempre, només critiquen", va manifestar Laura Forcadell.

Sobre la presència de venedors ambulants il·legals al llarg d'aquesta passada Setmana Santa, Forcadell va explicar que n'hi han hagut menys que l'any passat, gràcies a les accions preventives, però també pels efectes propis de la crisi. No obstant, s'han seguit donant alguns casos de concentració de venedors a la zona del port i també al Cap de Sant Pere, però en menor quantitat que l'any passat.

Finalment, la regidora també va contestar a les crítiques a l'enquesta de valoració de la Policia Local. Segons va dir des de la regidoria no s'ha volgut tergiversar cap consulta i va criticar que "CiU sembla que no s'ha llegit la carta de compromisos de la Policia Local amb la ciutadania, on diu que s'ha de mesurar la satisfacció ciutadana com a mínim un cop a l'any". Forcadell va criticar que des de CiU "protesten, però no proposen res".

Comenta aquest article