Societat

Multitudinària celebració de la festivitat de Sant Jordi al port de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

L'afluència de gent al voltant de les parades del Mercat de Sant Jordi va ser molt important

La diada de Sant Jordi, que enguany ha coincidit amb el Dissabte Sant, va ser una jornada doblement festiva a Cambrils. Per una banda, el mercat de Sant Jordi, amb sis parades de llibres i sis de roses repartits en 27 carpes, va desplegar tot el seu poder d'atracció a la façana del port. Per una altra costat, la gran afluència de visitants que habitualment es concentren a Cambrils els dies festius de la Setmana Santa, van acabar de configurar una jornada multitudinària a tots els efectes. A banda, el temps, tot i l'amenaça de pluges, va respectar la diada festiva.

A banda de les parades de llibres i roses, es van celebrar un seguit d'activitats i espectacles complementaris. Així doncs, hi va haver una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils i l'estrena de l'espectacle de la companyia Traüt, Sant Jordi i el Drac. També el mateix dissabte i dins de la jornada festiva de Sant Jordi, es va celebrar el tercer Banquet Literari al castell de Vilafortuny, organitzat per l'Associació Cultural de Vilafortuny.
L'endemà diumenge, emmarcat dins del programa de Dies de Llibres, hi va haver un espectacle itinerant pel port anomenat El Gegant i que va anar a càrrec de la companyia Forani Teatre.

Comenta aquest article