Esports

La pista municipal d'atletisme, escenari del campionat universitari de Catalunya amb els millors atletes catalans

Per Pere Ferrando

Un moment de les proves realitzades el passat dissabte a la pista d'atletisme

Aquest passat dissabte 9 d'abril es va disputar a l'estadi municipal d'atletisme de Cambrils, el campionat universitari de Catalunya universitari. La URV i el Club Atletisme Cambrils van organitzar un campionat inèdit fins ara a la nostra població, que aplegava els millors atletes universitaris catalans. La seva participació era obligada per a poder participar al campionat universitari d'Espanya. La seva presència a Cambrils els servia tant per intentar assolir la mínima de participació com per ultimar el seu estat de forma de cara al campionat estatal que es disputarà a començaments del mes de maig. Per aquest motiu Cambrils acollia un bon estol dels millors atletes universitaris a nivell estatal, doncs Catalunya és la líder a nivell d'Espanya en totes les categories de l'atletisme. Un bon nombre dels atletes que van competir a l'estadi d'atletisme són medallistes de campionats d'Espanya a les categories júnior, promesa o absolut a la que pertanyen. Fruit d'aquest alt nivell, durant la matinal els rècords van ser batuts a l'estadi cambrilenc.

Participació cambrilenca amb Elisa Laguna i Sandra Álvarez
 
D'altra banda, cal destacar que a nivell local, dues atletes cambrilenques van prendre part en aquesta cita: l'Elisa Laguna i la Sandra Álvarez. Per un costat, Laguna va assolir la quarta posició al salt de llargada amb un millor salt de 5.23 metres, una marxa que representava un nou rècord de Cambrils, tant de la categoria promesa a la que ella hi pertany com a nivell absolut. També va participar als 100 metres llisos, on va assolir la 2a posició de la seva sèrie. Per la seva part, Sandra Álvarez també va ser quarta en la prova del llançament de martell amb un millor intent de 39.51 metres. Una molt bona marca per a començar la temporada a l'aire lliure, a un metre de la seva millor marca personal.

Campionat de Catalunya de decatló i heptatló en categoria màster, el proper cap de setmana

El proper cap de setmana, l'estadi municipal d'atletisme de Cambrils tornarà a ser seu d'una altra competició atlètica a nivell nacional. Concretament es disputarà el campionat de Catalunya de decatló i heptatló en la categoria màster. Aquesta serà la primera edició, i es tractarà d'un esdeveniment històric de l'atletisme català. Conjuntament es disputarà el campionat territorial de proves combinades en totes les categories. La cita serà el dissabte a la tarda en una primera jornada i en diumenge al matí en la segona i definitiva jornada.
Prova de salt de llargada en els campionats universitaris

Comenta aquest article