Informació general

S'aprova el projecte inicial d'ampliació del CAP i la construcció de l'hospital lleuger

Per Judit Pinazo



Aspecte que ofereix l'actual Centre d'Atenció Primària de Cambrils
L'Ajuntament de Cambrils va celebrar ahir al vespre el ple ordinari del mes de gener. En el ple, que constava d'11 punts, en destaquen l'aprovació inicial del projecte d'ampliació del Centre d'Atenció Primària i la construcció de l'hospital lleuger.  L'alcalde, Robert Benaiges, va avançar que en un termini d'un any les instal·lacions de l'hospital lleuger ja estaran enllestides. Recordem que l'Ajuntament de Cambrils es farà càrrec del finançament de la infraestructura, que serà retornat per la Conselleria de Salut de la Generalitat en un termini de 10 anys, per tal de tirar endavant la construcció del centre. Per Robert Benaiges "és una manera una mica especial de construir un equipament que no és competència de l'Ajuntament, però la necessitat del servei ha fet que l'Ajuntament hagi tingut la voluntat clara d'apostar per aquesta via, ja que era la solució més ràpida i efectiva". Segons l'alcalde, l'actual manca d'estructura sanitària quedarà solucionada amb la construcció de l'hospital lleuger, que permetrà que els ciutadans no s'hagin de desplaçar a poblacions com Reus per tal de ser atesos en especialitats comunes de l'atenció sanitària. En un termini aproximat de 20 mesos quedarien enllestides les obres de l'hospital lleuger i la renovació del CAP.

Un altre dels temes que va passar pel ple va ser la cessió a la Generalitat dels terrenys per a la construcció del nou CEIP a la zona de ponent, al barri de la Llosa. Recordem que es preveu que el nou CEIP estigui finalitzat el setembre de l'any 2007, tot i que entrarà en funcionament el proper curs. Fins aleshores s'utilitzaran aules d'un altre centre per fer-hi classe, probablement el CEIP Marinada.

El ple també va aprovar el conveni per a la cessió a la Generalitat dels terrenys per a la ubicació de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, que s'ubicarà en un solar situat davant de l'actual caserna de la Guàrdia Civil.

Per altra banda també es van aprovar les al·legacions al Pla d'Infraestructures del Transport que la Generalitat ha aprovat recentment i en el qual no es preveu la construcció del tramvia que ha d'unir les poblacions costaneres. Des del consistori reclamen la prioritat de tirar endavant un servei d'aquestes característiques.

Comenta aquest article