Societat

15 cotxes prenen part de la 32a edició del ral·li de Cotxes Antics que enguany fa un recorregut per terres catalanes

Per Lluís Rovira i Barenys

Vehicles antics estacionats a la plaça d'Espanya pocabans de la sortida del ral·li, aquest matí

15 cotxes participen en la 32a edició del ral·li de Cotxes Antics que enguany fa un itinerari per terres catalanes. La sortida s'ha fet aquest matí, després de l'esmorzar amb tots els participants a la plaça d'Espanya. En aquesta primera etapa els vehicles arriben fins a Cerdanyola passant per Sant Sadurní d'Anoia on demà faran una visita al Sincrotó Alba. L'itinerari continuarà fins a Vic, Ribes de Fresser, Núria, Ripoll, Berga i el santuari de Queralt, Bassella, el monestir de Montserrat i Barcelona, on visitaran la Sagrada Família i el Camp Nou. S'espera la rebuda del president del Barça, Sandro Rosell, així com l'assistència al partit que aquest dissabte disputa el Barça davant l'Almeria.

Es preveu que l’arribada a Cambrils del primer participant sigui el diumenge dia 10 d’abril a les 12 h al port. Un cop arribats tots els vehicles a la meta, es quedaran fins les 16 h aparcats al Mollet del Rec per a que tothom els pugui contemplar. Cal dir que ahir a la tarda, la meitat dels vehicles participants ja es van estacionar al passeig marítim com a preàmbul de la sortida d'avui.

D’ entre les marques dels vehicles cal destacar el PH I i el Rolls Royce que són els més antics fabricats l’any 1.926, els Studebaker i els Dodge Brothers ambdós de l’any 1.929.

La crisi també es nota

De 27 vehicles que van participar al ral·li del 2010 s'ha passat, enguany, a 15. Aquesta baixada de participació s'apunta, des de l'organització als efectes de la crisi. Tot i això, no és aquest l'únic factor que hi pot haver influït ja que l'edició d'enguany s'ha avançat 15 dies de les dates habituals, que és la darrera setmana d'abril, per tal de no fer-lo coincidir amb la Setmana Santa i això, tal com han comentat des de l'organització, ha fet coincidir el ral·li de Cambrils amb altres ral·lis.

Una part dels vehicles participants es van exhibir, ahir a la tarda, al passeig marítim de Cambrils

Comenta aquest article