Informació general

L'aparcament de la plaça de la Concòrdia s'obrirà el proper 1 de febrer en període de proves

Per Judit Pinazo



El director del projecte, Josep M. Vallès, va explicar els detalls de l'obra als alcaldes, els regidors i els representants de la premsa
A partir de demà dimecres entra en funcionament en període de proves el pàrquing subterrani de la plaça de la Concòrdia, situat entre els termes municipals de Cambrils i Vinyols i els Arcs. L'aparcament públic consta de dues plantes rectangulars subterrànies, té una superfície de 6.211 metres quadrats i capacitat per a 248 vehicles. Ahir els alcaldes de les dues poblacions, Josep M. Vidal –alcalde de Vinyols i els Arcs– i Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– van visitar les instal·lacions acompanyats del director del projecte –Josep M. Vallès–, regidors d'ambdós ajuntaments i representants de l'empresa de l'obra, Aparcaments Baix Camp.

El nou aparcament té dos accessos per a l'entrada de vehicles, un d'ells a la segona planta, a la cruïlla entre la rambla de Jaume I i el carrer de Sant Pere. L'altre accés està ubicat a la primera planta, i s'hi pot accedir des del carrer de Sant Pere, a l'alçada amb la cruïlla del carrer de València. L'aparcament compta amb una única sortida situada a l'extrem nord de la plaça, propera a l'enllaç amb el vial del Cavet. Les 248 places es reparteixen en 119 al primer pis i 129 al segon pis, 8 d'elles adaptades per a persones amb discapacitat.

Pel que fa a l'accés dels vianants, el pàrquing disposa de dues entrades, situades a l'interior de la plaça de la Concòrdia, un d'ells situat a la cruïlla dels carrers del Molí d'Avall i de Sant Pere, amb ascensor adaptat, i l'atltre a la cruïlla dels carrers de Cristòfor Colom i de Folch i Torres, de Vinyols.
 
L'aparcament s'ha dotat de sistemes de tecnologia avançada pel que fa als sistemes de funcionament, control i seguretat. Estarà en funcionament i vigilat les 24 hores del dia, per mitjà de 16 càmeres instal·lades per tot el recinte i lectors de matrícula.

L'estada a l'aparcament es cobrarà per minuts, així doncs, la recollida de tiquet serà de 0,20 euros i l'estada per minut 0,02 euros. També està prevista la creació d'abonaments diürns, nocturns i complert. La realització del projecte ha comptat amb un cost de 3 milions d'euros.

Urbanització de la plaça

El projecte d'urbanització de la plaça de la Concòrdia és el segon pas de les obres de construcció del nou aparcament soterrat. El passat 16 de gener es van adjudicar les obres a l'empresa FCC Construcción SA i el projecte, que estarà supervisat per l'Ajuntament de Vinyols,  vol potenciar la sortida de vehicles al nou vial del Cavet per tal d'alleugerir la circulació de vehicles dins el nucli urbà. Això es farà amb la construcció d'una nova rotonda situada a la cruïlla dels carrers del Molí d'Avall, de Balears, de Mossèn Cinto Verdaguer i de Sant Pere. Amb la construcció de la nova plaça s'eliminaran els actuals aparcaments de superfície, situats al voltant de la plaça.

Robert Benaiges, alcalde de Cambrils,  es mostrava satisfet de tirar endavant un projecte conjuntament amb la població veïna "gestionar un espai d'aquestes característiques conjuntament beneficiarà les dues poblacions, i el nom de la plaça –de la Concòrdia–  està posat d'una manera especial per mostrar que realment hi ha molt bona relació amb l'ajuntament ja que compartim bona part de frontera del nostre terme municipal".

La plaça vol ser un espai obert, amb passeres centrals disposades en diagonal, marcant un recorregut transversal, conectant amb els passos de vianants per facilitar l'entrada i la sortida a la plaça. La resta de la plaça s'enjardinarà i es decorarà amb dues pèrgoles i jocs infantils.

El projecte compta amb un pressupost de 882.773 euros i està previst que finalitzin les obres el proper mes de juny.

Comenta aquest article