Informació general

Un esvoranc a l’A-7, a la rotonda de Vilafortuny, provoca greus retencions

Per Lluís Rovira i Barenys

Treballs al ferm de la carretera per localitzar la fuita d’aigua, el matí del dilluns 19 de juliol

La carretera A-7 (l’antiga N-340) al seu pas per Cambrils ha estat, de nou, protagonista destacada per temes desafortunats. El passat diumenge 18 de juliol a la tarda es produïa una ensulsida sobtada del ferm just a la part sud de la rotonda de Vilafortuny. L’esvoranc que es va produir va obligar a tallar el trànsit per la part sud de la rotonda i es van haver d’habilitar uns semàfors provisionals per tal de regular la circulació en aquest punt, la qual cosa va produir importants retencions de trànsit. Els problemes amb el trànsit van ser una constant durant tot el dilluns i el dimarts següents, fins que el dimecres 21 de juliol a mig matí es va restablir el trànsit. Les retencions de trànsit durant aquests dos dies van ser molt importants. L’ensulsida de la calçada la va produir el trencament de la canonada d’aigua potable que passa just per sota de la carretera. Aquesta canonada surt del dipòsit d’aigua de Vilafortuny, situat a la part nord de la carretera, i serveix per a la distribució d’aigua a tota la zona de llevant del municipi.

Canonada de ferro

Quan es va construir el dipòsit de Vilafortuny i la xarxa de distribució d’aigua corresponent, el tram de canonada que passava per sota l’A-7 es va col·locar de ferro, segons va informar el regidor d’Obres Públiques, Joan Mas. Ara fa tres anys es va fer aquesta rotonda de Vilafortuny i el tram de canonada que passa pel nou ferm de la rotonda no es va reforçar. Al damunt hi havia grava i terra, i es creu que el continu pas de camions ha provocat que cedís una soldadura de la canonada i es provoqués la fuita d’aigua. Les reparacions van durar gairebé dos dies. L’Ajuntament ha substituït aquest tram de canonada per un que està fet amb un material més reforçat i, al damunt, s’ha protegit amb una capa de formigó. Posteriorment, el Ministeri de Foment es va encarregar d’asfaltar de nou el tram de ferm afectat per l’esvoranc.

Problemes amb el subministrament d’aigua

Els problemes de subministrament d’aigua a tota la zona afectada van durar des del diumenge a la nit fins al dilluns 19 de juliol a les 11 de la nit. L’Ajuntament va obrir tots els pous de què disposa en aquesta zona per tal de donar el servei d’aigua. La pressió, però, no era suficient, la qual cosa va fer que les zones més allunyades del sistema de distribució gairebé es quedessin sense aigua. L’Ajuntament va avisar els hotels que hi ha a l’avinguda de Vilafortuny perquè omplissin els dipòsits en previsió. Cal dir que en algun cas, segons Joan Mas, es va fer aportació d’aigua a algun hotel amb un camió cuba del servei municipal.

§ Un motorista és envestit per un turisme que volia evitar les cues§

Albert P.P., un veí de Cambrils de 26 anys, conduia una moto Honda CBR quan el conductor d’un Renault 5 amb matrícula de Lleida va fer un canvi de sentit i el va atropellar. L’accident succeïa a les vuit del matí del 21 de juliol, al punt quilòmètric 1.146,2 de l’A-7 amb la cruïlla amb la carretera de Misericòrdia, al terme municipal de Vinyols. En el mateix tram en què dues germanes de Reus van morir el passat 27 de juny quan van xocar contra un vehicle que estava travessant la carretera.

Vicente C.D., de 50 anys i veí d’Isona, va envestir la moto al fer una maniobra indeguda i interceptar la marxa prioritària d’aquesta. El conductor del cotxe intentava d’aquesta manera evitar les cues provocades com a conseqüència de l’esvoranc a la rotonda de Vilafortuny, les obres de reparació de la qual encara no havien acabat. El jove va morir en l’accident i Vicente C.D. va ser traslladat amb ferides de diversa consideració a l’hospital de Sant Joan de Reus.

Comenta aquest article