Esports

Tot a punt per a la 3a edició del Raid Cambrils, que enguany serà campionat de Catalunya en la categoria elit

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Xavier Savall, Joan Recasens i Joan Carbonell, durant la roda de premsa d'ahir al matí

El dissabte 2 d'abril tindrà lloc la tercera edició del Raid Cambrils, amb el qual es donarà el tret de sortida al Campionat de Catalunya de Raids d'Esports de Muntanya (FEEC). De fet, aquesta serà la primera prova de la Copa Catalana 2011 i té com a novetat un gran ventall de categories per tal que tots els esportistes corrin al seu nivell. Ahir al matí, es presentava aquest esdeveniment amb la presència del regidor d'Esports –Joan Recasens–, el director de la prova –Joan Carbonell– i Xavier Savall, membre de l'organització.

S'inclou la categoria familiar com a novetat

Enguany, la cursa presenta la novetat de la categoria familiar, pensada per que pares i mares puguin gaudir de l'aventura amb els seus fills menors d'edat. Serà una distancia curta de 2 quilòmetres a peu més 6 quilòmetres de BTT, amb proves d'escalada i tir amb arc. Aquesta prova substitueix el raid popular que en anys anteriors va celebrar-se a finals de juny. La següent categoria serà la d'iniciació, pensada per a esportistes novells que hauran de superar un circuit de 22 quilòmetres, combinant la BTT, l'orientació, la cursa a peu, el caiac i l'escalada. A un nivell superior, hi haurà la categoria d'aventura, amb un recorregut de 48 quilòmetres de BTT, escalada, caiac, orientació i un sector de trekking. I la categoria reina serà l'elit, reservada a corredors amb experiència i bona condició física, ja que hauran d'enfrontar-se a 75 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu. S'afegeixen les disciplines d'espeleologia, ràpel i un segon trekking. Com a curiositat cal destacar que els temps previstos per a completar la categoria reina seran d'entre 8 i 12 hores de cursa; d'entre 4 i 7 hores la categoria d'aventura; d'entre 2 i 4 hores la d'iniciació i d'entre 1 i 3 hores, per als que competeixin en la categoria familiar. A les 9 del matí es donarà el tret de sortida per als participants de la categoria d'elit, a les 10.30 hores es farà el mateix amb els d'iniciació i aventura i a les 16 hores de la tarda serà el torn de la categoria familiar.

El Raid Cambrils també està dins del circuit X-Races 2011. La de Cambrils serà la primera de cinc proves, que posteriorment es realitzaran a les poblacions Sant Quintí de Mediona, a l'Hospitalet de l'Infant, a Sort i a Cornudella de Montsant.

De moment ja hi ha una seixantena d'equips inscrits

Les proves es realitzaran a les instal·lacions esportives municipals de la pista d'atletisme, del nou rocòdrom del parc del Pinaret, a les zona de tir amb arc, per les rutes cicloturistes del municipi i les proves de caiac es faran a la platja. Quant a la participació, Joan Carbonell va explicar que de moment hi ha una seixantena d'equips inscrits, tot i que es preveu que es pugui arribar al centenar. En nombre de participants aquest podria superar els 250 atletes, procedents d'arreu de Catalunya, i d'altres punts de l'Estat com Osca, Navarra, Alacant, València i Saragossa. Les inscripcions es tancaran el proper 28 de març i per a més informació es pot accedir a la pàgina web www.naturetime.es, a través de l'adreça de correu electrònic naturatime@naturetime.es o trucant al telèfon 606 451 453.

Comenta aquest article