Cultura

La Vil·la romana de la Llosa acull la presentació del Festival Tarraco Viva amb recreacions de la societat de l'antiga Roma

Per Berta Ruiz

Moment d'una de les recreacions amb el vestuari i els materials de l'època

La Vil·la romana de la Llosa va ser l'escenari, el passat dissabte al matí, de la presentació del proper Festival Tarraco Viva que tindrà lloc entre els dies 5 i 15 de maig. Al llarg del matí, els grups de reconstrucció històrica de Tarragona –Fènix, Nèmesis i Prima Germànica– van realitzar diverses recreacions sobre la vida civil i militar de l'antiga Roma. Concretament es van fer tres recreacions, en primer lloc es va recrear un casament romà, després es van mostrar com eren les legions de l'exèrcit romà durant els segles I i II d.C. i finalment, es va parlar sobre l'evolució d'aquest exèrcit i de la transformació de la societat romana al llarg dels segls III, IV i V d.C, és a dir, el Baix Imperi, segons va comentar el director del Festival Tarraco Viva, Magí Seritjol. Aquestes recreacions es van fer utilitzant vestuari, material i mobiliari propis de l'època, juntament amb els comentaris d'un narrador per fer més didàctiques i entenedores les explicacions històriques.

Cambrils hi col·labora per tercer any consecutiu

Magí Seritjol va recordar que des de fa tres anys, Cambrils col·labora en el Festival Tarraco Viva del qual també n'és seu. "Volem que Tarraco Viva no sigui només un festival de Tarragona, sinó també de tota l'antiga Tarraco. És a dir el complex que formava l'Àger Tarraconensis amb poblacions com Constantí, Altafulla, Roda de Barà i Cambrils. Aquest és el tercer any que Cambrils hi participa i cada vegada es va consolidant molt més. Estem molt contents perquè també serveix per donar a conèixer el seu patrimoni i la Vil·la romana de la Llosa". De fet, en el marc del festival el proper mes de maig, l'associació de veïns del barri de la Llosa tornarà a col·laborar actívament en les recreacions històriques, com ja han fet en passades edicions.

Aquesta activitat va ser organitzada per l'Oficina del Festival Tarraco Viva amb la col·laboració del Consorci del Pla de Competitivitat Turística de la Tarraco Romana, l'Associació de Veïns del Barri de La Llosa, l'Ajuntament de Cambrils i el Museu d'Història de Cambrils.

Durant el matí es van fer recreacions de la vida civil i militar a l'antiga Roma

Comenta aquest article