Esports

La judoka cambrilenca Carla García aconsegueix el campionat universitari de Catalunya

Per Miquel A. Díaz

Carla García dalt del podi, el passat 12 de març

El passat dissabte 12 de març es va disputar al pavelló de la Universitat de Barcelona (UB) el campionat universitari de Catalunya. La cambrilenca Carla García va participar com a representant de la Universitat de Lleida (UdL), on està cursant el tercer curs de ciències de l'activitat física i l'esport. García va participar en la categoria de -63 quilos, juntament amb cinc judokes més procedents de diferents universitats catalanes, que van lluitar amb l'objectiu de classificar-se per al campionat universitari d'Espanya que es durà a terme el proper mes d'abril a Villaviciosa de Odón, a Madrid.

La cambrilenca va sortir amb moltes ganes de competir ja que en la darrera competició no va poder obtenir la classificació per disputar la fase final d'Espanya en la categoria absoluta. El sistema de competició va ser per lligues ja que només hi participaven sis competidores en el pes de -63 quilos. Així doncs, es van realitzar dues lligues amb tres judokes cadascuna. La cambrilenca, que estava en la primera lliga, va disputar un total de quatre combats guanyant tots per ippon (màxima puntuació).
El primer combat, el va realitzar contra una judoka de la URV a la que va guanyar utilitzant la tècnica especial "osoto gari" als 58 segons de combat. El segon combat el va disputar contra una judoka de la UB. Aquest combat va ser més complicat, però finalment, la cambrilenca va aconseguir superar-la.

Una vegada guanyats els dos primers combats, Carla García va passar a semifinals, seguint el sistema de competició, la primera classificada de la primera lliga s'enfrontava amb la segona classificada de la segona lliga i, de la mateixa manera, la primera de la segona lliga amb la segona de la primera lliga. Així doncs, va realitzar el seu tercer combat contra una  altra judoka de la UB a la qual va guanyar aconseguint el pase a la final. La final la va disputar contra una judoka de la UPC amb qui ja s'havia enfrontat l'any passat en la mateixa competició. Aquesta vegada no va tenir molts problemes a l'hora de dominar el combat i assolir la victòria en menys de dos minuts.

Els propers objectiu de la cambrilenca seran el campionat de Catalunya i el campionat d'Espanya universitari.

Comenta aquest article