Esports

El Club Nàutic Cambrils adquireix el primer simulador real de vela d'Espanya que emula la navegació lleugera a terra

Per Redacció

El simulador es va fer servir en les activitats esportives d'aquest passat divendres, emmarcades en la Festa de l'Esport

El Club Nàutic Cambrils ha adquirit recentment el Sailing Maker, el primer simulador real dotat d'un ventilador que permet reproduir les diferents tècniques de navegació a terra ferma. L'objectiu del Club és que aquest simulador permeti acostar la vela a la població, a través de diferents demostracions que es realitzaran fora de les instal·lacions del club. Aquest passat divendres ja es va poder provar el nou simulador en el marc de les activitats esportives que es van fer en motiu de la celebració de la Festa de l'Esport.

El simulador també es convertirà en una eina de tecnificació pels alumnes de vela, que els ajudarà a millorar la tècnica de navegació en menys temps que amb les tècniques tradicionals, ja que el seu ús no està subjecte a les condicions meteorològiques. Es tracta d'un instrument per a l'escola de vela que permetrà optimitzar els seus cursos amb un millor coneixement bàsic abans que els alumnes entrin a l'aigua.

Pel gerent del Club Nàutic Cambrils –Fabián Escudé–, el nou simulador "és una inversió molt important per a l'escola de vela que respon a dos objectius: per un costat, promocionar la vela fora de les instal·lacions del club –als parcs, col·legis, fires marítimes, centres comercials i d'altres esdeveniments–, i per altra banda, es tracta d'una eina molt interessant per als entrenaments de regatistes que s'estan iniciant en la competició, sobretot els dies que no fa massa vent". Amb el Sailing Maker, el Club Nàutic Cambrils es converteix en el primer club d'Espanya en adquirir un simulador d'aquestes característiques, ja que fins ara els simuladors de vela eren virtuals.

Comenta aquest article