Cultura

El conte infantil "Capsa de Curculles", explicat amb la tècnica del teatre de paper japonès, inicia el cicle de concerts de primavera a la Cripta

Per Josep Maria Ferrando

Un moment de l'espectacle "Capsa de Curculles", ahir a la tarda a la Cripta de l'Ermita

El conte infantil "Capsa de Curculles" de la Companyia Terranegra va obrir ahir a la tarda el Cicle de Concerts de Primavera 2011 a la Cripta de l'Ermita. "Capsa de Curculles", que per nosaltres són les petxines de la platja, és un espectacle infantil musicat i il·lustrat on s'explica un conte amb la tècnica kamishibai, que significa "teatre de paper” i que és un art popular de teatre de carrer que neix al Japó cap a finals dels anys 20.

El centre de l'espectacle és una caixa amb un marc decorat on van sorgint diverses làmines de paper que expliquem el conte. La veu i les percussions de Tati Cervià són el fil conductor d'un conte on la protagonista és Sakura, una nena que va recollint objectes a la platja amb els quals construirà, a vegades amb l'ajuda de l'àvia Yoshi, petits instruments musicals. Tot plegat un espectacle encisador i interactiu que els nens i nenes que van anar a la Cripta van seguir amb molta atenció. L'espectacle el va organitzar el departament de Cultura de l'Ajuntament amb i va comptar amb el suport de "Cultura en gira" de la Generalitat de Catalunya.

Comenta aquest article