Societat

La pols de les obres del Pòsit acaben amb la vida de Sa Majestat Ka-Garrieres XXI

Per Ignasi Martí

Moment de l'Enterrament de Sa Majestat Ka-Garrieres a la plaça del Setge de Cambrils

Ahir al vespre va tenir lloc l'anomenat “Enterrament de la Sardina” que posa punt i final al Carnestoltes d'enguany. La comitiva fúnebre de Sa Magestat Ka-Garrieres XXI es va reunir a les 20h a la plaça d'Espanya, on es va començar a repartir el recordatori que explicava que la causa del traspàs es devia a una “pulmonia provocada per la pols de les obres del Pòsit". L'Ajuntament del finat Ka-Garrieres, vídua, mossèn, Guàrdia civil i banda de música van enfilar el carrer Major en direcció a la plaça del Setge on es va celebrar el funeral i es va llegir el testament.

El seu testament

Ka-Garrieres va deixar un llegat de retrets per a tothom, en especial per la classe política local. Va començar la càrrega contra  CiU: “L’acudit que fiqueu al vostre peculiar butlletí “Parlem-ne” no fa gràcia. Perdoneu, però després de mort ho havia de dir!”. Del PSC va dir que “a part de progres es consideren d’esquerres. Com diria el Rafa Mora “me río en tu cara”. Va fer també mofa d'ERC, per que necessiten una xarxa per pescar els trànsfugues a Solidaritat, que van ser titllats de “frikis”. Pels aturats cambrilencs S.M els va recomanar que si volen "cobrar cada mes, tenir la pensió assegurada, que això ja és molt: no treballis ni estudiïs, fes-te polític!”.

A la PLIC els va retreure que només se'ls veu quan “fan paelles i surten als fanals però durant l’any no se’ls veu el pèl”. El PP va rebre pels vincles familiars dins el partit i després va esmentar “el curioso caso de Oliver Klein", qui acusa de dictador i malversador just després de que el facin fora”. Després va continuar criticant el Lipdup de Joventut i als equips de futbol local i la seva falta d'entesa.  El testament de Ka-Garrieres XXI acabava dirigint-se al “meu amic batlle del no carnaval, li deixo un mirall, un mirall tan gran com l’Ajuntament si vol, i que faci com la Blancaneus, que et digui lo bé que et queden les ulleres i que ets el millor polític del món però com a mínim no haurem de pagar 600.000 per aquesta tele”. Després de la benedicció del mossèn es va fer una incineració amb el pas del taüt per sota d'una cortina de foc que penjava del Portal del carrer Major i es va cloure l'acte.

Comenta aquest article