Informació general

Cambrils i Amposta, a l'espera de rebre una resposta de la Generalitat sobre la construcció de la seu d'INEFC

Per Raquel Samaniego

Aquest és l'aspecte virtual que ha de tenir la facultat d'INEFC a Cambrils

Fa un parell de setmanes, els alcaldes de Cambrils i d'Amposta, i també els regidors d'esports d'ambdues poblacions es van reunir amb el nou secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, per tal de conèixer com estava la situació de la construcció de la seu d'INEFC. Segons ha explicat l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, a Revista Cambrils Diari Digital, van sortir d'aquella trobada sense una resposta definitiva. "Ell ens va dir que el deixéssim uns dies per fer les gestions oportunes i veure com estava l'assumpte", ha manifestat.

Benaiges ha volgut remarcar que "és mentida" el que publicava el Diari de Tarragona el passat dia 3 de març en un article on asseguraven que la Generalitat havia ajornat el projecte de la construcció de la seu universitària. En aquest escrit es feia referència a que des de Cambrils s'apuntava que el protocol signat a l'octubre s'hauria de revisar amb el Consell Rector de la INEFC, un fet que suposava deixar sense data d'activació dels estudis superiors a curt termini. D'altra banda, també manifestaven que des de Cambrils "respiraven alleujats per no tenir que activar mecanismes per aconseguir els sis milions d'euros que es necessiten per la residència d'estudiants i l'edifici docent".

Robert Benaiges indicava que no s'havia pronunciat "perquè no hi ha una resposta per part de la Generalitat", i per tant, "tot el que diu el Diari és mentida". És més, el batlle afirmava contundentment que "com pot ser que diguin que ens sentiríem alleujats... Jo m'enfadaria molt si no ens donen l'INEFC i em sentirien d'aquí a l'altre costat del món". Per últim assegurava que lluitaran fins al final i esperen que els donin un resultat positiu, "perquè així ho tenim signat".

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferrer; l'exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, l'exsecretària general de l'esport, Anna Pruna; i l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, signant el protocol d'intencions a la Generalitat el passat mes d'octubre

Comenta aquest article