Cultura

L'artista falsetenc Adrià Vernet porta "L'inici" a la sala Àmbits, una mostra pictòrica abstracta sobre la natura

Per Berta Ruiz

Adrià Vernet, l'autor de l'exposició instal·lada a la sala Àmbit, al costat d'alguns dels seus quadres

"L'inici" és el títol de la darrera mostra pictòrica que es pot visitar a la sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional fins el proper 26 de març. El seu autor és el falsetenc Adrià Vernet, el qual assistia el passat divendres al vespre a l'acte d'inauguració de la mateixa i atenia a Revista Cambrils Diari Digital per fer-ne cinc cèntims de l'exposició.

Per aquesta mostra presentada a Cambrils, Vernet s'inspira en l'entorn i en la natura, i per plasmar-la fa ús de l'abstracció de les formes i dels colors, a través de la tècnica de l'aquarel·la i en alguns casos de la tinta xina. "L'inici" és el títol del quadre que va inspirar a l’autor a crear la resta d’obres i simbolitza l'inici de cada estació: de l’estiu, de la tardor, de l’hivern i de la primavera, així com dels quatre elements: l'aigua, la terra, el foc i l'aire. Segons va explicar Vernet, "el que m'agrada és l'abstracte, perquè independentment del que faci, la gent veu coses diferents, mentre que amb el realisme si tens tècnica no s'allunya massa d'una foto digital". Quant a la temàtica que mostra, l'autor va comentar que "hi plasmo els meus sentiments i els meus estats d'ànim, però sobretot sóc un enamorat de la natura. Li tinc molt de respecte, l'estimo i la critico. La natura és la meva font d'inspiració. De fet, aquí hi ha alguns quadres que critiquen les nostres conductes enfront de la natura".

Aquesta és la primera vegada que aquest artista de Falset es presenta a Cambrils i es va mostrar molt agraït del tracte que ha rebut. "Estic molt content que em donin aquesta oportunitat perquè en temps de crisi sempre es retalla en cultura".

Comenta aquest article