Societat

Més de 1.700 persones i 20 comparses participaran al Carnaval, que enguany canvia de recorregut

Per Raquel Samaniego

Marc Luque i Jordi Savall van presentar ahir els detalls de la programació del Carnacval 2011

Més de 1.700 persones i 20 comparses sortiran dissabte a la tarda a la rua de la tercera edició del Carnaval de Cambrils. Un any més, els carrers de Cambrils s'ompliran de gresca i també de confeti, ja que es llençaran 2.100 quilos durant tot el recorregut. Cal destacar que amb aquesta festa es posarà en marxa la nova carpa ubicada a la zona esportiva, que és on se celebrarà el sopar i el ball amb l'orquestra Allioli. El regidor de Festes i Joventut, Jordi Savall, i un dels membres de la NAC (Nit d’Artistes), Marc Luque, van presentar ahir el programa d’activitats.

Arribada del Carnestoltes, rua i enterrament de la sardina

Avui divendres comença la festa. A les 19h arribarà la comitiva del Rei Carnestoltes a la plaça de l'Ajuntament, on tindrà lloc un traspàs de poders a la sala de plens entre l'alcalde i el Rei Carnestoltes. Ja demà dissabte arriba la festa gran, la rua de Carnaval. A les 17.30h sortiran totes les carrosses des del passeig de la Salle, concretament al costat del passeig de les Palmeres, és a dir, tocant a la platja. Aquesta és una de les novetats, el canvi de recorregut de la rua. Posteriorment seguiran per la façana marítima, donaran el tomb a la rotonda del Club Nàutic, passaran per la rambla de Jaume I, pujaran per l'avinguda dels Països Catalans, creuaran el pont de la riera d'Alforja a l'alçada de l'Ajuntament, pujaran pel passeig de la Salle, fins el passeig d'Albert i la font del Centenari. Una vegada acabada la rua, les 600 persones que han sol·licitat sopar pujaran a la carpa de festes de la zona esportiva. Després, a les 23h, hi haurà entrada gratuïta per accedir al ball amb l'orquestra Allioli.

Ja el dimarts, dia 8, hi haurà l'enterrament de la sardina. A les 20h hi haurà la vetlla a la plaça d'Espanya i a les 20.30h es farà l'acte del comiat a la plaça del Setge. Seguidament, lectura del testament i cremada del Rei Carnestoltes a la plaça del Setge.

Talls de circulació

Durant aquesta festivitat de Carnaval estarà prohibit circular i estacionar en diversos punts del municipi. En concret, estarà prohibit estacionar a la prolongació del passeig de Sant Joan Baptista La Salle, de la rotonda del carrer de Tramuntana fins al Passeig de les Palmeres, a partir de les 12 hores fins a la fi de l’acte; a la rambla de Jaume I i a la plaça d'Aragó, des de la cruïlla amb el carrer de les Drassanes fins al davant de la Casa del Mar, a partir de les 16 hores fins a la fi de l’acte.

D'altra banda, els talls de circulació seran els següents: prolongació del passeig de Sant Joan Baptista La Salle, rotonda del carrer de Tramuntana, passeig de les Palmeres, passeig Miramar, rambla de Jaume I, rotonda de la plaça de la Constitució, avinguda dels Països Catalans, rotonda del pont de la riera d'Alforja, passeig de Sant Joan Baptista La Salle contra direcció fins a la rotonda de l'avinguda del Mil·lenari. Tot des de les 17 fins a les 20:30 hores. Es prega que davant els talls de circulació plantejats, es circuli pels següents circuits alternatius: Vial de Cavet, zona del centre direccional, carrer del Molí de les Tres Eres, carrer del Molí d’Avall i antiga Nacional 340.

Comenta aquest article