Cultura

La programació de concerts del Cicle de Primavera de la Cripta de l'Ermita, comptarà enguany amb onze propostes musicals

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa de presentació del cicle. D'esquerra a dreta: Gemma Massagué, Joan Recasens, Fernando Sarasa i Miquel Javaloy

El departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, la Coral Verge del Camí i l'Escola Municipal de Música van presentar ahir en roda de premsa el nou programa de concerts del Cicle de Primavera de la Cripta de l'Ermita. La presentació d'aquest va anar a càrrec del regidor de Cultura –Joan Recasens–, la tècnica de Cultura –Gemma Massagué–, el president de la Coral Verge –Fernando Sarasa– i el director de l'Escola Municipal de Música, Miquel Javaloy. El cicle d'enguany, que anirà del mes de març al juliol, inclourà una trobada d'orquestres de corda, una mostra de joves intèrprets, sessions de música de cambra, actuacions de la coral cambrilenca i d'altres espectacles per a tots els públics. Tant Joan Recasens, com Fernando Sarasa i Miquel Javaloy, van destacar la importància de poder consolidar, any rere any, una programació de concerts estable a un espai tant emblemàtic com la Cripta de l'Ermita i fomentar que la gent s'interessi per la música i en pugui gaudir d'aquesta. A banda, també van destacar la qualitat de les propostes musicals que es desplegaran al llarg d'aquest cicle, amb un ampli ventall d'estils.

L'espectacle infantil "Capsa de Curculles" obrirà el cicle

El cicle s'iniciarà el dia 13 de març a les 18 hores amb l'espectacle infantil "Capsa de Curculles" de la Companyia Terranegra. L'espectacle, organitzat pel departament de Cultura i subvencionat per "Cultura en gira" de la Generalitat de Catalunya, combina la música i les cançons amb la narració de contes a través d'una tècnica japonesa anomenada kamishibai o teatre de paper japonès. Per animar als més petits i a les famílies, el departament de Cultura de l'Ajuntament, proposa als més petits a que esbrinin què és una curculla i que en facin un dibuix. Tots aquells nens que portin el seu dibuix tindran accés gratuït a l'espectacle.

Dos concerts més al mes d'abril

Pel mes d'abril s'han programat dos concerts més. El primer, tal com va explicar Miquel Javaloy, serà el dia 2, quan tindrà lloc una trobada d'orquestres de corda, organitzada per l'Escola Municipal de Música. En aquesta trobada hi participaran les escoles de música de Valls, de Móra d'Ebre, del Centre de Lectura de Reus i de Cambrils. Per altra banda, el 10 d'abril, segons va apuntar Fernando Sarasa, serà el torn d'una de les propostes organitzades per la Coral Verge del Camí. En aquesta ocasió, el concert anirà a càrrec d'Esemble Eliseos, trio de cordes; Nuno Mendes i Joan Cervera, violins i Marion Peyrol al violoncel.

Un mes de maig amb quatre propostes musicals

Al mes de maig seguirà la programació del cicle amb quatre noves propostes musicals. El dia 7, en un concert organitzat pel departament de Cultura de l'Ajuntament, M. Teresa Garrigosa i el guitarrista cambrilenc Miquel Javaloy presentaran el seu darrer CD dedicat a Jaume Bosch, "Le Roi de la Guitare". El dia 14, novament serà el torn de l'Escola de Música amb un concert a càrrec dels conjunts instrumentals de vent del centre; mentre que el 21 de maig, la Coral Verge del Camí portarà una altra de les seves propostes amb Lace-Duo, que oferirà un recital de música de cambra. Pel dia 29 de maig s'ha programat la segona edició de Joves Intèrprets, després de la bona acollida que va tenir l'any passat. En aquesta mostra, joves músics cambrilencs tindran l'oportunitat de demostrar les seves habilitats i coneixements musicals.
El mes de juny també portarà dos concerts més organitzats per la Coral. El dia 5 amb el pianista Ivan Oeschle que rendirà homenatge a Francesc Pérez Dolz; i el dia 12 amb una Trobada de Corals Juvenils, amb la participació de les corals de Tarragona, El Vendrell i Cambrils.

La Coral presentarà l'espectacle "La nova cançó", els dies 9 i 10 de juliol

Per tancar i arrodonir el cicle de concerts, els dies 9 i 10 de juliol a les 20 hores, la Coral Verge del Camí oferirà dues sessions amb la proposta "La nova cançó", una combinació de projeccions i temes de Maria del Mar Bonet, Joan Manuel Serrat, Raimon o Lluís Llach, entre d'altres.

El preu de l'entrada dels concerts és de 5 euros, a excepció de la segona edició de Joves Intèrprets que serà de 3 euros; mentre que les propostes dels dies 2 d'abril, 14 de maig i 12 de juny seran gratuïtes.

Comenta aquest article