Informació general

Cambrils demanarà a Ports de la Generalitat que estableixi subvencions pels jubilats que tenen el seu bot amarrat al port

Per Raquel Samaniego

En primer terme, una de les barques de vela llatina, i al fons, els bots dels jubilats al port

El plenari va votar diverses mocions presentades per CiU i ICV. Una d'elles feia referència als bots que els jubilats cambrilencs tenen amarrats a una de les zones del port, que fins ara comptaven amb descomptes. CiU va explicar que, a partir d'enguany, Ports de la Generalitat va decidir aplicar taxes també per l'amarrament dels jubilats, "i a sobre les han pujat", explicava la portaveu, Mercè Dalmau. Per això, i al considerar-se una activitat "recreativa i no comercial", consideraven que Ports podria establir algun tipus de subvenció per aquestes persones.

El regidor no adscrit Oliver Klein va considerar que "el dèficit que té aquest organisme no es pot recuperar pujant les taxes dels jubilats". D'altra banda, tota la resta de partits també van mostrar la seva conformitat i, per tant, aquesta moció s'aprovava amb el vot unànime de tot el plenari.

Moció per demanar el cànon digital

CiU va ser també qui va reclamar a través d'una moció la devolució del cànon digital pagat a la SGAE durant els darrers vuit anys, ja que va ser declarat "il·legal". En aquest punt, Salvador Matas d'ICV va instar a que fossin les associacions de municipis qui emprenguessin aquesta tasca amb els seus serveis jurídics. D'altra banda, Oliver Klein també apuntava que "ara es tenen més arguments que mai per recuperar aquests diners". Finalment, el punt s'aprovava amb el vot unànime de tots els partits.

Moció de suport
a la proposició de llei contra el sobreendeutament familiar i personal

El grup municipal d'ICV va presentar una moció de suport a la proposició de llei contra el sobreendeutament familiar i personal per tal de modificar la llei hip
otecària, amb l'objectiu de regular la dació en pagament i adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics. Segons dades del Consejo General del Poder Judicial, s'executaran més de 350.000 desnonaments judicials per impagament d'hipoteques, tramitades entre els anys 2008 i el 2010 i es preveu que aquest any 2011 i  el 2012 es podria arribar als 500.000 desnonaments judicials a tot l'Estat espanyol, i només a Catalunya es podria procedir a unes 40.000 o 50.000 execucions hipotecàries, més del doble que el 2010. ICV amb aquesta proposta vol que quan una entitat bancària es quedi amb un habitatge, aquest sigui ja el pagament del deute de l'hipoteca que tenia la família, i que no hagin de continuar pagant com si hi visquessin. Aquest punt també va ser aprovat amb el vot favorable de tot el plenari.

Comenta aquest article