Informació general

L'Ajuntament pagarà 900.000 euros a una promotora com a compensació per la cessió de terrenys al Polígon Belianes

Per Raquel Samaniego

Imatge d'arxiu del polígon industrial Belianes

L'Ajuntament ha de pagar, en diferents anualitats, 900.000 euros a l'empresa Viescu 89 S.A. en compensació per la cessió de terrenys que va fer fa anys a l'Ajuntament per tal que aquest urbanitzés el polígon industrial Belianes Sud. Tot va començar quan el Pla General va determinar fa anys que el polígon es considerava al·legal. Amb la redacció dels nous projectes per sanejar la situació i adaptar-la a la normativa urbanística, es va separar la totalitat del polígon en tres sectors. El polígon Belianes 1 és el que actualment està desenvolupat i urbanitzat. En aquest espai Viescu 89 SA tenia un solar, de més de 8.200 metres quadrats, que van haver de cedir. L'Ajuntament va compensar-los amb un altre terreny a Belianes 1 de poc més de 4.000 metres quadrats.

L'empresa va portar als tribunals aquest assumpte perquè considerava que el preu que havien de rebre per la resta de metres quadrats no era el correcte, així que l'Ajuntament va proposar-los seure i negociar. El 2006 van arribar a l'acord de que, com a màxim en dos anys, quan estigués en marxa la urbanització del polígon Belianes 2, se'ls donaria un altre solar. Però aquest desenvolupament urbanístic no va arribar i finalment l'Ajuntament ha hagut de donar pas a la compensació econòmica. Enguany pagarà 150.000 euros a l'empresa promotora, mentre que la resta s'anirà pagant els propers anys.

Durant el plenari, la regidora Mercè Dalmau de CiU va manifestar-li que era "inconcreta" la documentació que els havia passat, doncs no s'especificava a què equivalien en metres quadrats aquests 150.000 euros que rebrà l'empresa. L'alcalde, Robert Benaiges, en aquest punt llavors va detallar el preu de cada metre quadrat i, per tant, al que equivalia en la totalitat. Aquesta informació va ser adjuntada a la documentació del plenari. Per la seva banda, Francesc Garriga, del PP, va proposar deixar aquest punt pel proper ple ordinari per tal de poder determinar exactament "el com, el quan i el durant" d'aquest pagament. No obstant, Benaiges va recordar-li que això no canviaria res, doncs el pagament s'ha de fer ineludiblement. Finalment, tots els grups municipals van votar favorablement.

La situació actual del polígon

Per tal de poder regularitzar al 100% la legalitat del polígon, encara queda fer la portada d'aigua des del dipòsit del camp de futbol, unes obres que tindrien un cost aproximat de 250.000 euros, segons va dir ahir l'alcalde a la roda de premsa anterior al ple. "Ja es van fer les obres de remodelació dels serveis d'aigua, a cost dels propietaris, i ara queda fer la portada d'aigua pels hidrants, per tal que el parc de bombers compti amb la seguretat pertinent, ja que ens demanen una pressió i uns cabals determinats", explicava també el que la legislatura passada va ser regidor d'Urbanisme, Joan Recasens. D'altra banda també apuntava que fins que no es tingui aquesta aigua no es podran donar llicències d'activitats. Robert Benaiges manifestava que aquesta va ser una situació "heretada" i que ha estat ells qui ho ha hagut d'arranjar.

Comenta aquest article