Cultura

El curtmetratge 'Apele tac' s'emporta els 3.500 euros del primer premi del concurs europeu del FEC

Per Redacció

El Teatre Bartrina de Reus va aplegar la cloenda del Festival Europeu de Curtmetratges

El passat dissabte va tenir lloc la cloenda del Concurs Europeu del FEC Cambrils - Reus XIII al Teatre Bartrina de Reus, l'acte que tancava l'edició d'enguany. Al llarg de la cloenda, presentada pels periodistes Jordi Gil i Nuria Solé, es van donar a conèixer els curtmetratges guanyadors en la competició europea a més dels guanyadors del concurs de Microfilms. La sessió es va completar amb la projecció dels curtmetratges guanyadors més dos curtmetratges fora de competició: Babioles de Matray (França, 2010. 5'), una petita joia de l’animació digital, i Logorama de H5 (França, 2009. 16'), segurament el curt d’animació més aclamat i premiat de l’any passat.

Els guanyadors

El primer premi del Concurs Europeu va ser per 'Apele tac', d'Anca M. Lazarescu, Alemanya-Romania, premiat amb 3.500 euros; el segon premi del concurs europeu, 'La gran carrera' de Kote Camacho, premiat amb 1.500 euros —que també va ser el primer premi del concurs estatal—; el premi del públic del Concurs Europeu 'Interview', de Sebastian Marka, Alemanya; i el premi Bigas Luna a la millor història, de nou era per 'La gran carrera' de Kote Camacho.

El concurs de microfilms va quedar de la següent manera: el primer premi va ser per 'Quindipi Pont-distica', de Bruno Laurencich i Erik Berlin, premiat amb 1.000 euros; el segon premi era per 'Filatelia Interruptus', de Miguel Morcillo, premiat amb 500 euros. I les dues mencions especials als microfilms 'Retrat Postal', de Gisela Pau i Fabio Ledda, i per 'Suleiman', de Christophe Sion.

Comenta aquest article