Societat

Fideus rossos i arròs per a tothom en la multitudinària cloenda de les Jornades de la Galera

Per Raquel Samaniego

Multitudinària galerada popular al port de Cambrils com a cloenda de les Jornades de la Galera

El port de Cambrils va viure ahir una de les jornades més intenses de les darreres setmanes. Multitud de persones es van aplegar al barri marítim per tal de participar en la cloenda de les VII Jornades de la Galera i la Cuina Marinera, que ahir finalitzaven amb la celebració de la galerada popular al Mollet del Rec. Moltes altres persones, també s'ha de destacar, venien a donar suport als quasi 2.000 corredors que van participar a la II Mitja Marató de Cambrils i que passaven per la façana marítima.

La galerada popular va ser un èxit, doncs durant més de dues hores van estar servint plats i plats de fideus amb galeres i arròs amb canana. Aquest canvi respecte altres anys es deu a l'acord de col·laboració entre les Confraries de Pescadors de Cambrils i de Sant Carles de la Ràpita per tal de promocionar els seus productes a altres poblacions del territori. Ahir, es van repartir més de 1.500 racions d'aquesta recepta típica d'abordo, acompanyades amb aigua, vermut o cava a un preu de tres euros. Els cuiners van fer servir 150 quilos de galeres, 100 quilos de fideus, 300 litres de fumet, 20 quilos d'arròs i 10 quilos de canana. El vent que bufava a aquelles hores del matí va molestar una mica als comensals, però no va impedir que la celebració continués amb tota normalitat.

Activitats paral·leles

De les 11 del matí a la 1 del migdia aproximadament, hi va haver altres activitats marineres organitzades al port de Cambrils. Concretament, i com realitzen cada any, hi va haver un taller de vela llatina a càrrec de l'Arjau; per part dels vogadors Vent d'Estrop van organitzar un taller del mar i curses entre els diferents equips, així com també jornada de portes obertes de llaguts tradicionals per tal que tothom pogués pujar en aquestes embarcacions.

També el grup de teatre La Teca va ser present a les activitats, tot animant l'acte. Davant de la sorpresa del nombrós públic assistent a la fideuada, va aparèixer una curiosa tripulació formada pel capità, mariners, camàlics i una parella de passatgers benestants que havia comprat passatge per embarcar al Titànic i que no parava de discutir. Aquesta va ser l’excusa perquè la Teca Teatre animés els actes de cloenda de les Jornades de la Galera.

Comenta aquest article