Informació general

Es recullen més de 2.000 signatures entre restauradors i clients cambrilencs contra la llei antitabac

Per Raquel Samaniego

S'estan recollint signatures dels restauradors i clients de Cambrils en contra de la llei

La llei antitabac està suposant una baixada d'ingressos d'entre un 30 i un 40% pels restauradors cambrilencs, segons ha explicat el propietari del Bar Panoramic, Manolo Carmona. Ell és un dels impulsors de les dues reunions entre propietaris amb les que es buscava acordar una mesura de protesta contra la llei. La última es va fer ahir a la nit a l'Hotel la Dorada de l'N-340 i va comptar amb una trentena d'assistents, tot i que durant aquesta setmana s'havien repartit més de 250 paperetes entre els locals de Cambrils avisant de la trobada.

Carmona explica que en la primera reunió, celebrada a finals del mes de gener, es van començar a recollir signatures contra la llei, i fins aleshores ja se n'han recollit "més de 2.000 entre restauradors cambrilencs i clientela". Totes aquestes es transmeten a Antoni Sirvent, que és representant a Cambrils de la Federació d'Hosteleria de Tarragona, que pertany a la Federació Espanyola. Tot i així, seguiran recollint-les per tal d'aconseguir el màxim possible de recolzament.

No tancaran una setmana com havien proposat

Durant la primera reunió de gener, es va proposar tancar una setmana els bars i restaurants cambrilencs com a mesura de protesta, però ahir aquesta iniciativa va quedar dissolta perquè la majoria no estaven d'acord "en perdre ni un sol dia de treball". Segons explica Carmona, entre que no es pot fumar als bars i la crisi econòmica, "no ens podem permetre el luxe de tancar els nostres negocis. Això ens perjudicaria encara més". A banda, manifestava que tampoc poden organitzar res que no sigui legal, com per exemple, deixar fumar al seu interior, perquè "així ens ho han recomanat des de la Federació". Carmona també apunta que la situació encara és més complicada per aquells negocis que no tenen terrassa, "que encara pateixen més que els altres la llei".

Comenta aquest article