Cultura

Una tertúlia sobre el llibre "La soledad de los números primos" centra una nova trobada dels lectors més fidels de la Biblioteca

Per Berta Ruiz

Un moment de la trobada en la qual hi va participar Natàlia Zarco, ahir a la tarda a la Biblioteca

Els lectors més fidels de la Biblioteca Municipal de Cambrils van tenir ahir a la tarda, una nova trobada en la qual van poder comentar una de les seves darreres lectures, "La soledad de los números primos" de l'autor italià Paolo Giordano. En aquesta tertúlia es va comptar amb la participació de Natàlia Zarco, la qual va ser l'encarregada de comentar el llibre i intercanviar impressions amb els altres lectors.

"La soledad de los números primos" és l'òpera prima de Paolo Giordano –llicenciat en física teòrica–, i amb la qual ha aconseguit un gran èxit de vendes i ha despertat un enorme interès a nivell internacional. Aquest llibre se centra en l'aritmètica i en la soledat dels números primers, a través de dos personatges que ho simbolitzen: Mattia i Alice. Tal com va explicar Natàlia Zarco, "La soledad de los números primos" és una novel·la adolescent i tràgica, on es plasmen tot un seguit d'emocions magnificades i dramàtiques, "perquè cada moment de l'adolescència és així". El llibre, segons va comentar Zarco, planteja com funciona la ment humana, "tots som un buit, una incògnita. Amb aquest buit naixem i morim. Les ments de les persones normals s'omplen de la seva família, de la seva feina, de les seves aficions, però les ments dels protagonistes d'aquesta història –Mattia i Alice– no estan bé emocionalment i omplen aquest buit amb suplències errònies. Ell es talla les mans per ferir-se i ella té un trastorn alimentari com l'anorèxia per fer-se mal. Aquests són mals crònics, una fractura interna, ferides de la ment humana".

Propera activitat de la Biblioteca Municipal

La propera activitat que organitzarà la Biblioteca Municipal serà l'inici d'un cicle de contes per als més petits (a partir de 4 anys), demà dimecres a partir de les 18 hores. En aquesta primera sessió s'explicaran "Contes d'aquí i d'allà".

Comenta aquest article