Societat

Els xiquets i xiquetes de 5è i 6è de primària fan propostes sobre la cultura i les festes cambrilenques

Per Raquel Samaniego

Primera sessió del Consell d'Infants celebrada el passat dissabte a la sala de plens de l'Ajuntament

La sala de Plens de l'Ajuntament va acollir el passat dissabte la segona edició del Consell d'Infants, un òrgan de participació ciutadana que protagonitzen un total de 25 alumnes de 5è i 6è escollits entre els 600 alumnes de les escoles cambrilenques. Enguany el tema central del consell és la cultura i les festes del municipi, i tots ells ajudaran a prendre decisions, ja que l'objectiu principal és que realitzin una bateria de propostes per millorar la política cultural i festiva de Cambrils. Aquest projecte d’aprofundiment democràtic és una iniciativa del Projecte Educatiu de Ciutat i l’Àrea de Participació Ciutadana que enguany compta amb la col·laboració imprescindible de la Regidoria de Cultura i la Regidoria de Festes.

Calendari de temes

Cada una de les quatre sessions tindrà una temàtica diferent. La primera, que es va fer dissabte passat, va tractar els equipaments culturals. Es va explicar què són i què s'hi fa, per tal de que els nens i nenes fessin propostes de millora en l'oferta d'equipaments a Cambrils. El següent dissabte que es trobaran, el 19 de març, tractaran la creació artística, per tal que els alumnes aportin mesures per fomentar-la a Cambrils. El següent, el 16 d'abril, es parlarà sobre cultura popular i tradicionals, on se'ls explicaran les tres Festes Majors de Cambrils i els elements tradicionals que les composen. Els representants hauran de fer propostes per identificar-se més i sentir-se més pròxims a la Cultura Popular i Tradicional. I per últim, el 14 de maig, dia de la participació, s'explicaran els graus de participació dels cambrilencs a l’activitat cultural i festiva d Cambrils, i els representants hauran de trobar mesures per fer augmentar la participació cultural i festiva.

El passat el Consell d’Infants de Cambrils de 2010 es va dedicar a les propostes per aconseguir els Objectius del Mil·lenni fixats per Nacions Unides. Actualment, les propostes que el Consell d’Infants va presentar al consistori cambrilenc (Ple Extraordinari de l’11 de juny), estan sent integrades als Plans de Treball municipals per ser implantades durant aquest any.

Comenta aquest article