Cultura

El Centre Cultural acollirà la mostra itinerant "Caminar la vida"

Per Judit Pinazo



Ramón García Mateos, Neus Esmel i Chantal Da Via
El passat mes de novembre la Regidoria d’Ensenyament presentava un nou servei de reflexoteràpia a disposició dels centres de primària cambrilencs destinat a nens i nenes amb transtorns a l’atenció. Ara, des de l’Àrea d’Ensenyament, i després de la bona acollida del servei, es vol apropar a la ciutadania les possibilitats d’aquestes teràpies mitjançant una exposició sota el nom "Caminar la vida".

El projecte d’aquesta mostra neix de la formació de postgrau que ofereix l’Escola d’Infermeria de la URV de Tarragona, a rel d’un estudi elaborat per un grup d’infermeres sobre l’aplicació de les teràpies bioenergètiques en diferents problemes de salut, particularment la reflexoteràpia i la teràpia floral.

Per difondre el coneixement d’aquestes teràpies es va crear una mostra itinerant que es va engegar el passat mes d’octubre a Tarragona i que farà un recorregut per totes les poblacions que han participat en els diferents estudis, entre elles Cambrils. Ramón García Mateos, regidor d’Ensenyament de Cambrils, va valorar la iniciativa molt positivament: "ens sembla  una proposta molt interessant, pionera dins l’àmbit educatiu, i els resultats que han donat les teràpies de reflexoteràpia a les escoles han estat molt positius".

Chantal Da Via, encarregada d’aplicar la reflexoteràpia a més de 20 alumnes dels centres cambrilencs, afirmava també els bons resulats que s’han obtingut: "els pares dels alumnes a qui se’ls ha aplicat la reflexoteràpia estan molt contents i els alumnes també. Amb cinc o sis sessions es comencen a veure els resultats de millora". Per Neus Esmel, coordinadora del grup de recerca Teràpies Naturals i Bioenergètiques "l’objectiu és apropar a la població el que es fa en l’àmbit de les teràpies naturals i explicar què s’ha fet i com ho hem fet. També es dóna l'oportunitat que la persona que vulgui provi alguna de les teràpies".

La mostra serà una exposició de tots els treballs realitzats i s’acompanyarà d’un recull de fotografies i pintures que reflecteixen les teràpies. A Cambrils es podrà veure del 13 al 19 de febrer a la Sala Àmbits del Centre Cultural.

Comenta aquest article