Informació general

Josep Fèlix Ballesteros i Xavier Sabaté protagonitzen una xerrada del PSC en el marc de 'La Catalunya Social'

Per Raquel Samaniego

Xavier Sabaté, Josep Fèlix Ballesteros i Robert Benaiges, el passat divendres durant la xerrada

El passat divendres al vespre, la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola del carrer del Sindicat va aplegar una nova xerrada del partit socialista emmarcada en el cicle de trobades 'La Catalunya Social'. En aquesta ocasió, els convidats a posar sobre la taula la situació del partit i els passos de futur van ser Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, i Xavier Sabaté, diputat al Parlament i primer secretari de la Federació del PSC al Camp de Tarragona.

Aquest últim, Sabaté, va ser candidat del PSC per Tarragona a les passades eleccions autonòmiques del mes de novembre, unes eleccions en les que el seu partit va quedar com la tercera força de Catalunya, per darrera de CiU i PP. Sobre aquests resultats, el diputat va apuntar que tot i estar ells al govern, se'ls va veure "difuminats" i que la ciutadania no va saber entendre el que estaven fent. La xerrada va servir per parlar d'aquesta situació, i també per marcar "un perfil molt definit perquè la població apreciï el que volem fer de cara a les eleccions municipals del mes de maig". De cara al futur, deia, "el partit s'ha de definir bé perquè després de les aliances polítiques que hem tingut se'ns ha pogut veure confusos". I les raons, segons el diputat, són la crisi econòmica i "perquè el país ha viscut situacions molt confuses i nosaltres també ens hem confós".

Ballesteros: "Hem de treballar també per la classe mitjana"

L'alcalde de Tarragona va fer, divendres, una reflexió en veu alta sobre la situació del partit, l'anàlisi de la derrota a les autonòmiques i el futur immediat, que són les eleccions municipals. A banda d'això, també es va parlar sobre el congrés que ha de fer el PSC a la tardor, on s'ha d'arribar amb una sèrie d'objectius complerts.

Respecte el vessant social del partit, Ballesteros apuntava que s'ha de treballar en propostes socials de cara a les eleccions municipals, però "no entès només com les adreçades als més necessitats, sinó també a les classes mitges, que estan patint molt la manca de llocs de treball i les precarietats. Hem d'adreçar el nostre missatge a aquesta capa majoritària de la població que actualment està mantenint el país i que està aguantant la crisi". D'altra banda, l'alcalde de la capital tarragonina apostava per continuar mantenint l'espai públic ordenat i la seguretat ciutadana. I a més, assegurava que treballaran "incansablement per generar llocs de treball a tots els municipis, creant polígons industrials, atraient inversions, donant facilitats als emprenedors, generant més formació i apostant per ocupacions de nou valor afegit com la recerca".

Comenta aquest article