Esports

Tomàs Guasch i Daniel Solsona, convidats de luxe a la xerrada de la Penya Blanc i Blava de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Tomàs Guasch, Marc Libiano i Daniel Solsona, en la xerrada-col·loqui d'ahir al vespre al Centre Cultural

Una cinquantena de persones van participar, ahir al vespre, a la xerrada col·loqui organitzada per la Penya Blanc i Blava de Cambrils al Centre Cultural i que va tenir dos convidats de luxe, el periodista Tomàs Guasch i l'exjugador perico Daniel Solsona. Sota el títol de "Passat, present i futur", el col·loqui, presentat pel cambrilenc Marc Libiano, periodista esportiu del Diari de Tarragona, es va centrar, de manera especial, en el bon moment que travessa l'equip, tot i les darreres ensopegades a la lliga.
Sobre aquest aspecte, Daniel Solsona, va ser clar en afirmar que la recent venda de dos jugadors de la pedrera, en el mercat d'hivern, sumat a la baixa d'Osvaldo, "ha fet que l'equip s'hagi afeblit però encara hi ha un coixí de punts per a poder intentar estar a finals de temporada en zona europea". Solsona va ser taxatiu quan va afirmar que cap aficionat de l'Espanyol hauria pogut pensar que en aquestes alçades del campionat l'equip ocuparia la plaça que està ocupant actualment, "si a principis de temporada ens haguessin preguntat quin era l'objectiu de l'Espanyol ningú hagués dit que anàvem a intentar jugar la UEFA. Ara l'equip està en zona privilegiada. Ha fet molt bons partits, sobretot a Cornellà. S'han perdut tres partits contra tres dels millors equips del campionat com són el Barça, el Madrid i el Vila-real. Tenim un coixí de sis punts respecte al Getafe i aquesta setmana juguem al camp de l'Osasuna i després tenim dos partits a casa contra la Reial Societat i el Mallorca. Si guanyem aquests dos de casa ja tenim molt de guanyat per al final estar a la UEFA".

Tomàs Guasch: "l'Espanyol és una voluntat de resistència"

El periodista de la Cope i col·laborador de Marca TV, Tomàs Guasch, es va referir al tracte mediàtic que rep l'Espanyol dient que és el de sempre, "hi ha com una treva i arriba el Madrid i quan perds es diu que has venut el partit. L'Espanyol és una voluntat de resistència".
Tant Solsona com Guasch van valorar positivament el salt qualitatiu i l'augment de socis que ha suposat el pas a Cornellà. D'uns 18.000 socis que hi havia quan l'Espanyol jugava a Montjuïc s'ha passat a uns 35.000 socis. Guasch va dir que l'afició és creixent i va valorar aquest fet dient que "sempre hi haurà gent que vagi a contracorrent en aquest món, afortunadament".
Guasch també va valorar la concòrdia que hi ha, a Cambrils, entre la Penya Blanc i Blava i la Penya Barça, "és que això és el futbol. Penso que el futbol és un factor de dinamització a tots els pobles del món i la gràcia és portar-se bé i quan acabi el partit, l'un plora i l'altre riu i ja està. Bastant fotuts estem en altres coses com per estar dividits per això".

Comenta aquest article