Cultura

Tot a punt per a que s'obri el teló de la XIII edició del Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus

Per reusdigital.cat

Imatge de la presentació del festival, ahir a l'Ajuntament de Reus. D'esquerra a dreta: un dels directors del certamen –Christian Inaraja–, la regidora de Cultura de Reus –Empar Pont–, el regidor de Cultura de Cambrils –Joan Recasens– i l'altra directora del FEC, Sílvia Ferran

El FEC Cambrils-Reus, el XIII Festival Europeu de Curtmetratges, ja escalfa motors. El certamen tindrà lloc a Cambrils del 16 al 19 de febrer, on es projectaran els films al concurs estatal al Cinema Rambla; i a Reus, del 23 al 26, amb projeccions al concurs europeu. Ahir al matí, a l'Ajuntament de Reus, es presentava aquesta propera edició, a càrrec dels directors del festival Christian Inaraja i Sílvia Ferran i els regidors de Cultura de l'Ajuntament de Reus i de l'Ajuntament de Cambrils, Empar Pont i Joan Recasens, respectivament.

Més de 2.200 curtmetratges enviats

En aquesta edició, el certamen ha rebut més de 2.200 curtmetratges procedents de països com Albània, Alemanya, França, Romania, Itàlia, Irlanda, Suïssa, entre d'altres. En total, han quedat seleccionats un total de 24 curtmetratges estatals i 23 europeus per participar en la secció oficial a concurs.
D'altra banda, una de les novetats d'aquest any és la taula rodona 'Festivals de cinema i política cultural', adreçada als representants de certàmens, festivals o altres activitats culturals relacionades amb el cinema o l'audiovisual, per parlar de la nova política cultural dels festivals de cinema. Aquesta activitat comptarà amb la participació de representants de la Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya i de diferents grups polítics.

A més, aquest any hi haura una trobada amb Charles Berberian, un reconegut il·lustrador i dibuixant de còmics francès. Aprofitant la seva estada a Reus com a membre del jurat de la competició europea, Berberian mostrarà el seu treball en una sessió adreçada a il·lustradors, alumnes d'escoles d'art i particulars interessats en la seva obra.
El FEC també organitzarà el Festival Nit perquè no s'acabi la festa al sortir de les projeccions. En aquest sentit, les nits del Festival continuaran amb música, dj's i ambientació cinematogràfica al 'Bule Bule' de Cambrils, al 'Suau' de Reus i, aquest any, també a Cal Massó.

Aposta per la formació i l'educació

El certamen continua apostant per la formació i l'educació, amb la cinquena edició del crèdit universitari 'M'agraden curts!', destinat als estudiants i al públic en general amb l'objectiu de poder conèixer en primera persona la feina de ser director de curtmetratges. A aquesta activitat s'hi afegeix el 'Nice to meet you', una trobada entre els directors i aquelles persones que vulguin conèixer de prop l'experiència de realitzar un curt. Els assistents podran conversar amb els protagonistes dels films. De moment, s'hi han inscrit 135 alumnes, una xifra superior a l'any passat. Així, enguany també s'ha mantingut l'activitat 'Minicurts', un taller de realització de cinema animat per a nens de 7 a 12 anys, el qual es va dur a terme a Cambrils a principis del passat mes de gener.

Enguany, l'organització del festival ha retallat un 10% el pressupost d'aquesta edició. Així doncs, es destinen 50.000 euros a Reus, i 40.000 euros a Cambrils.

Comenta aquest article