Camp

El pavelló olímpic de Reus acollirà aquest cap de setmana el campionat de Catalunya de grups xou de patinatge

Per reusdigital.cat

Moment de la presentació del campionat ahir al pavelló olímpic de Reus. D'esquerra a dreta: el president de la territorial de Tarragona –Rafael Serrano–, el regidor de l'Esport de l'Ajuntament de Reus –Joan Anton Verge– i la presidenta del Comitè Català de Patinatge Artístic de la Federació, la cambrilenca Camí Mendoza

El pavelló olímpic de Reus acollirà aquest cap de setmana el campionat de Catalunya de patinatge de grups xou, on hi participaran prop de 500 patinadors de les diferents territorials catalanes. El Reus Deportiu, el Club Patí Valls i el Club Patí Perelló seran els equips participants de la demarcació tarragonina, els mateixos clubs que ho van fer el passat 30 de gener, durant el campionat territorial de patinatge de grups xou de Tarragona. Aquest esdeveniment era presentat ahir en roda de premsa al pavelló olímpic de Reus, on hi van assistir la presidenta del Comitè Català de Patinatge Artístic de la Federació Catalana de Patinatge, la cambrilenca Camí Mendoza; el president de la territorial de Tarragona –Rafael Serrano– i el regidor de l'Esport de l'Ajuntament de Reus, Joan Anton Verge.

La màxima competició d'aquesta modalitat a nivell català

El campionat de Catalunya de grups xou és la màxima competició a nivell català d'aquesta modalitat. Una de les novetats d'enguany és la convocatòria de dues categories noves: de quartet i juvenil, que s'afegeixen als dos grups que hi havia fins ara, els petits i els grans. Cal destacar el cartell d'aquesta competició digne d'una competició internacional, en la qual hi participaran el CPA Olot –hexacampions del món en la categoria de grups grans–; el CP El Masnou, subcampions d'Europa i quarts al mundial de l'any passat; el CP Blanes, tercers del món en la categoria de grups petits i el CP Sant Celoni, que van ser quarts en el darrer campionat del món.

Durant els matins de dissabte i diumenge tindran lloc els entrenaments oficials, mentre que els campionats es realitzaran durant la jornada de dissabte, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, i diumenge, a partir de les cinc de la tarda. Aquest campionat és classificatori per al campionat d'Espanya i, a la vegada, per als campionats d'Europa i del món. Aquest any, però, la Federació Espanyola ha creat un altre trofeu. Es tracta d'una copa que es disputarà a Vigo i que serà per als que participin al Campionat d'Espanya i que no es classifiquin per a l'europeu.

El preu de les entrades per assistir al campionat es dividirà en dues zones: la zona A tindrà un cost de 12 euros i l'abonament dels dos dies tindrà un cost de 20 euros. Les entrades per a la zona B es podran adquirir a un preu de 8 euros.

Comenta aquest article