Informació general

El PSC anuncia la creació del partit Nou Moviment Ciutadà per Cambrils i assegura que Oliver Klein hi està al darrere

Per Raquel Samaniego

Robert Benaiges, Anna Peláez i Daniel Pallejà, ahir durant la roda de premsa celebrada a l'Ajuntament

Abans de que existís cap informació pública referent a la creació d'un nou partit polític anomenat Nou Moviment Ciutadà per Cambrils, el PSC de Cambrils ha estat qui ha obert la veda. Ahir dimecres, l'alcalde Robert Benaiges, i els dos regidors del PSC Anna Peláez i Daniel Pallejà anunciaven al mateix ajuntament i davant els mitjans de comunicació la inscripció d'aquest partit polític al registre oficial del Ministeri de l'Interior, en data d'1 de febrer. "És un partit clarament vinculat i impulsat de forma directa per Oliver Klein", apuntava Benaiges a l'inici de la seva intervenció. I seguia afirmant que ell sabia que "això acabaria produint-se" perquè, segons va dir, "des de que va ser expulsat de l'equip de govern havia generat suficient informació per fer publicitat gratuïta i donar-se a conèixer", i d'altra banda, "perquè havia provocat el descrèdit del grup socialista amb intencions egoistes".

Però l'anunci públic del nou partit per part del PSC tenia un objectiu clar: que el PSC no fos el seu centre d'arguments. "Des de que el regidor va plegar, no hem fet res més que aguantar insults, acusacions i descrèdits. I no hem parlat fins ara", deia l'alcalde, per concloure contundentment demanant que els deixin "tranquils". El PSC es va voler avançar, tal com deien, "abans que el nou partit fes cap descrèdit cap al PSC per promocionar-se. Que tothom ens deixi en pau".

"Teatralització de la vida política"

L'alcalde indicava que "a partir d'ara es viurà una teatralització de la vida política per part d'aquest grup. Esperem que no utilitzin arguments populistes per obtenir representació a les properes eleccions i fer així la festa grossa. Esperem que no utilitzin el descrèdit dels partits convencionals. Per fi s'han tret les caretes".

Expulsió del PSC

Aquest nou partit inscrit al registre oficial està encapçalat per Fernando Rodríguez Rubio, com a president, i per Rosa M. Arcos Príncep, com a tresorera, però en cap lloc indica el nom del fins fa poc regidor del PSC Oliver Klein. Tant Rodríguez com Arcos, segons el PSC, eren militants del seu partit, "però no s'havien donat de baixa per crear el nou grup". Per això, indicava la regidora Anna Peláez, "s'ha enviat tota la documentació pertinent a la Federació del PSC per expulsar-los directament. D'aquesta manera, segons deia, "la Federació tindrà proves del que tots nosaltres estàvem explicant, que era un grup motivat per generar un moviment contrari a l'actual executiva fent diferents acusacions". Per la seva banda, Daniel Pallejà manifestava que aquesta és una demostració més "de la falta de rigor" dels que havien inscrit el partit i de la "poca coherència" dels fets.

Per últim, destacar que una vegada més Robert Benaiges feia al·lusió al procés de primàries que "sempre" hi ha hagut al PSC des de que ell va accedir com alcalde. "Sempre m'he sotmès a aquest procés i sempre ho faré", puntualitzava finalment.

Comenta aquest article